9.7.18

Λόγος & Αντίλογος




Κύριε Διευθυντά,

Σας παρακαλώ να δεχθείτε προς δημοσίευση την παρούσα επιστολή μου, η οποία αναφέρεται στο πολυπληθές συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, σχετικά με την ονομασία της Μακεδονίας-Βορείου Ελλάδος και υποταγής της σε ένα ανύπαρκτο εθνικώς νέο κρατίδιο, ονομαζόμενο Βαρντάσκα, το οποίο λόγω των εσωτερικών αδυναμιών του, της μη συνοχής του πληθυσμού του, της μη συγκροτημένης ταυτότητάς του και εκμεταλλευόμενο  τον γεωγραφικό όρο Μακεδονία, προκαλεί προβλήματα σε έναν από τους ιστορικότερους λαούς του κόσμους, τους Έλληνες.
Η  Βόρειος Ελλάδα, από το δυτικότερο έως το ανατολικότερο άκρο, βροντοφώναξε «είμαστε Έλληνες» με κάθε μέσο και τρόπο, με εντυπωσιακή συμμετοχή από νήπια έως τις γεροντότερη ηλικία. Ενώ προ ημερών, ένας τέως υπουργούς του ΠαΣοΚ, ονόματι Πάγκαλος, δήλωσε ότι δέχεται να ονομαστούν ακόμη και Αθήνα ή Σπάρτη τα Σκόπια.
Αν η Αθήνα και η Σπάρτη δεχθούν αυτήν την ονομασία, θα μας κάνετε την χαρά να απαλλαγούμε από κάθε ανησυχία αφού παραδίδεται όλη η χώρα στα Σκόπια. Οπότε εμείς πράγματι καλώς κρατούσαμε τα λάβαρα. Η Μακεδονία είναι ελληνική, ενώ τώρα ήρθε η ώρα της Στερεάς Ελλάδος και της Πελοποννήσου να φωνάξουν αν είναι Έλληνες! Στο εξής αυτό θα είναι το νέο μας σύνθημα. Είναι η Αθήνα και η Σπάρτη ελληνική; Ή Αρβανίτικη ή κατοικείται από Αγαρηνούς;
Ιδού η Ρόδος. Και τώρα η σειρά του Νότου.
Πάντως, με μεγάλη χαρά παρευρεθήκαμε στο συγκλονιστικό συλλαλητήριο των Ελλήνων στην Θεσσαλονίκη.

Νίκος Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Ιανουαρίου 2018, αρ. φύλλου 920.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ