12.9.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 13.9.2018 | 951

Γύρω-γύρω όλοι


Μόνο που τώρα, που η Καστοριά έμεινε με την αμφιλεγόμενη ομορφιά της, είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η Καστοριά και όλη η περιφέρειά της ερημώνουν. Και για το γεγονός ότι οι νέοι της (που τότε ήταν ανήλικοι και για κάποιους απ’ αυτούς δεν ήθελαν οι γονείς τους να ταλαιπωρηθούν) δεν έχουν πόλη, δεν έχουν λόγο να επιστρέψουν στην Καστοριά. Και φεύγουν δια παντός.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
Η θρησκευτική ζωή στην αρχαία πόλη
Όλες οι κοινωνίες σε κάθε ιστορική εποχή, διαμορφώνουν τους διαφόρους θεσμούς τους ανάλογα με το ιδεολογικό τους πιστεύω, όλοι δε αυτοί οι θεσμοί έχουν μια αλληλεξάρτηση.

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ
Ακύμαντη θάλασσα (το πείραμα)
Νεκρά Θάλασσα, λοιπόν, Θάλασσα του Αραβά, κατά την παλαιά Διαθήκη, Μπαχρ Λουτ την ονόμαζαν οι Άραβες. Εκείνη η Μπαχρ Λούτ ήταν που έκαμψε και τους τελευταίους μου δισταγμούς και είπα το ναι. 

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Πέρασε η φετινή θερινή σιέστα παρά τις αλλοπρόσαλλες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την φετινή καλοκαιρινή περίοδο. «Άνοιξη με άρωμα καλοκαιριού» για πολλούς. Όπως και να είναι, ήταν ένα Καλοκαίρι, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως το πιο «σκοτεινό»/μαύρο Καλοκαίρι.

Λόγος & Αντίλογος
 Αγανακτισμένος Αναγνώστης:
Λάθη και πάθη της γλώσσας μας 
Αλλά πέρα από τους δημοσιογράφους, είναι ο πρωθυπουργός μας. Αν ο σπουδαγμένος πρωθυπουργός μας, κάθε φορά που μιλάει απέξω κι όχι από κάποιο χαρτί κάνει τόσα και τέτοια λάθη, τότε τι να περιμένουμε από τους πολίτες αυτής της χώρας; 

Β.Π.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ:
Μακεδονικών φρούτων σαλάτα
Τώρα ο μακεδονικός ελληνισμός εν γένει τα έχασε όλα· νικήθηκε κατά κράτος από ένα κρατικό απολειφάδι κλεπτών με τη «βοήθεια», ανοχή και συνενοχή, ου μην αλλά και την οιονεί συμπαράσταση των μη εθνίκιων της νυν Ελλάδος.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
Γιατί η λεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι απολύτως παράνομη και παραβιάζει το ελληνικό σύνταγμα, τους νόμους του ελληνικού κράτους και το διεθνές δίκαιο
Ακόμη  και μετά την υπογραφή της εν λόγω «Συμφωνίας» είναι δυνατόν αυτή να καταγγελθεί και εκ των υστέρων εκ μέρους της Ελλάδος και σε οποιοδήποτε χρόνο.

ΟΔΟΣ:
Μεγαλοστομίες
Στις αρχές του 2018 η τοπική κομματική οργάνωση του ΣυΡιζΑ στην Καστοριά ανακοίνωνε θριαμβευτικά ότι «Η εξυπηρέτηση στενών ιδιωτικών συμφερόντων δεν ήταν και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πρόταγμα της πολιτικής μας όπως συνέβαινε επί των κυβερνήσεων που τελικά μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και τα μνημόνια».

-Στο Υπερταμείο 170 ακίνητα της Καστοριάς

-Νέοι με παλιά στερεότυπα

-Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας 

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 13.9.2018 | 951


1 σχόλιο:

  1. Panos Tzortzis [facebook]14/9/18

    Αυτό ήθελαν, αυτό πέτυχαν, μια πόλη όλη δική τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ