5.9.18

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν... Ακροβολισμοί


● 26.3.2018 Το «Εξώδικον» των Παμμακεδονικών Ενώσεων προς τους Έλληνες βουλευτές εγράφη με τον πυρσό της καρδιάς και με ισχυρό και ακμαίο το αγωνιστικό φρόνημα του Πατριωτισμού επικαίρως την περίοδο αυτή για την Μακεδονία μας και εντάσσεται στην διάθεση για υπόμνηση και προτροπή και επ’ ουδενί συνιστά απειλή. Παντάπασι δικαιολογείται και αν ακόμη εγράφη εν εθνικώ βρασμώ ψυχής. Ευ γε σε αυτές τις ελληνικές ψυχές – συναριθμώ και του υποφαινομένου και των συγγενών μου και των φίλων μου και των γνωρίμων πολλών άλλων και των συγχωριανών μου– που εκφράζονται εν μέσω της θολοκουλτούρας που απεργάζεται η Αριστερά. Συνεπώς, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν έχουν ξεφύγει.

● Θυμίζω το περιεχόμενο της Επιστολής του 373 Ακαδημαϊκών προς τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ το 2009 με ιστορικά και νομικά επιχειρήματα, με την οποία ζητούσαν να ανακαλέσει η Αμερικανική Κυβέρνηση την τότε απόφασή της για αναγνώριση της ονομασίας «Μακεδονία». Άρα γε διερωτώνται μέσα τους οι Αριστεροί βουλευτές – δεδομένου – εννοείται – του πατριωτισμού τους – αν αυτοί τα ξέρουν καλύτερα από τους ακαδημαϊκούς;

● Από των φοιτητικών μου ακόμα χρόνων θυμούμαι στον τύπο της Καστοριάς συχνά μεμψιμοιρίες και παράπονα ότι όλα γίνονται στην Κοζάνη και την περιφέρειά της και η Καστοριά αγνοείται από το κράτος. Αν κατά εποχές και περιόδους συμβαίνει αυτό ... συστηματικά ή εν μέρει, έστω, κάνουμε την ενδοσκόπηση και την κριτική; Μήπως οι γείτονές μας Κοζανίτες – καθ’ όλα αγαπητοί – είναι πιο δραστήριοι και επινοητικοί; Ένα απλό: Πόσες συνάξεις – συγκεντρώσεις και συμβούλια – λαμβάνουν χώρα με πρωτοβουλία των εκάστοτε δημάρχων και άλλων παραγόντων για γενικά θέματα με συμμετοχή και του τοπικού λαού, στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα; Επίκαιρο και ωφέλιμο παράδειγμα η αντικαπνιστική κίνηση του Δήμου Κοζάνης με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Αλλά και άλλες ενέργειες, που τις παρακολουθούμε στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα ή στα ραδιόφωνα. Δεν είναι κακό να μαθαίνουμε κάτι και από άλλους, αίφνης από γείτονες, όταν είναι για βελτίωση όρων και συνθηκών για την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

● Ακούω σχόλια (δεν έχω διαπιστώσει ο ίδιος) κάποιοι επιτήδειοι, «έξυπνοι» στα χωριά μας, δεν ξέρουν τίποτα για σεβασμό και αγάπη στο φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς τους σκοτεινιάζει η απαιδευσία και υλοτομούν παρανόμως, όμως ιδιοτελώς! Η δουλειά τους το τσεκούρι και το φορτηγάκι, σε ώρες να μην τους βλέπει κανείς. τα λίγα δέντρα σε κάποια «κουριά» ή δασάκια της περιοχής. Έχει υπ’ όψιν της η δασική υπηρεσία; Όσοι γνωρίζουν για το θέμα, να είναι βέβαιοι ότι με την καθ’ όλα δικαιολογημένη καταγγελία συμβάλλουν στο σταμάτημα της ζημίας του περιβάλλοντος από την δήωση.

Ευχαριστώ διά την φιλοξενίαν
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Απριλίου 2018, αρ. φύλλου 930



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ