22.11.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 22.11.2018 | 961

Τα Ουρί του Παραδείσου


Δόξα, χρήμα και ευημερία λοιπόν, καρτερούν στην στροφή αυτής της ιστορίας, την Καστοριά. Τα βάσανα τελειώνουν, οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και προφανώς αυτός (θα) είναι ο λόγος, για τον οποίο η ίδια η βουλευτής Καστοριάς, σε αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε στο ίδιο πνεύμα των πανηγυρισμών ότι το «όνειρο» για την Καστοριά γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κ. ΠΗΧΙΩΝ:
Απώτερες επιπτώσεις ενός συντελεσθέντος εγκλήματος
To συντελεσθέν έγκλημα, η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι μία λίαν επονείδιστος συμφωνία, η οποία συνάφθηκε μυστικά μεταξύ της κυβερνήσεως της πΓΔΜ και των δύο μωροφιλόδοξων πολιτικών της Ελληνικής Δημοκρατίας...

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Αν θα κοιτάξουν οι επαναστατημένοι νεοδημοκράτες δεξιότερα της ΝΔ, θα παρατηρούσαν ένα μωσαϊκό εθνικιστικών, ακραίων και ομοφοβικών συνασπισμών με ακροδεξιό αποκορύφωμα το γνωστό κομματικό ναζιστικό μόρφωμα. Με ποιον πιστεύουν πως θα συνεταιριζόταν ο κ. Μητσοτάκης;

ΟΔΟΣ:
Σημαδούρα στους χαλεπούς καιρούς
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Χρυσούλας Πατρώνου-Παπατέρπου. Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ίδια την συγγραφέα όσο και για την Καστοριά πιο γενικά. 

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ:
Ο Σύλλογος της Μελβούρνης «Η Καστοριά»
Σήμερα για οικονομικούς λόγους και χωρίς την συγκατάθεση των ηλικιωμένων μελών του συλλόγου και αυτών που έχουν προσφέρει στο σύλλογο, πωλείται κτήριο των Καστοριανών (ή είναι προς πώληση) από μέλη που ίσως δεν είναι Καστοριανοί!

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
Μια γεω-στρατηγική ανάλυση
του μακεδονικού προβλήματος [ΙΙ]
Δεν είναι λίγες οι πολιτικές αλλαγές που βιώσαμε στην Ευρώπη του 2018. Ζούμε μια εποχή που έλληνας διπλωμάτης επιπέδου αποκάλεσε περίοδο ψυχράς ειρήνης. Έξυπνος όρος. Και έχει δίκιο. 

Το Σκάκι
Τα έργα μόνο και όχι οι αναγγελίες και οι συναντήσεις μετρούν και κάνουν περήφανο έναν πολιτικό. 

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
Η «Συμφωνία των Πρεσπών» τμήμα
σχεδίου διαμελισμού της Ελλάδος [ΙΙ]
Η Συμφωνία είναι μια διεθνής απάτη-έγκλημα εναντίον της Ελλάδος. Και γι’ αυτή την παγκόσμιας διάστασης απάτη με την οποία κλέβεται το όνομα, η γλώσσα, η εθνότητα και η ιστορία της μοναδικής Μακεδονίας των Ελλήνων, είχε τοποθετηθεί υπέρ της Ελλάδος και ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Κλίντον.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Το ξεσταύρωμα     
Αν κάποια στιγμή αισθανθούμε πως οι νεκροί εισέρχονται στη ζωή μας και παρουσιάζονται ως ίσοι προς ίσους, τότε ποια γλώσσα θα μιλήσουμε; 

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 22.11.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ