14.11.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 15.11.2018 | 960

Εδώ παπάς, εκεί παπάς· πού είναι ο παπάς;


Ημέρες πια, μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία «κορυφής», που με πρόσχημα την «θρησκευτική» «ουδετερότητα» του κράτους, ανακοίνωσαν ριζικές λύσεις για όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Λύσεις που βρέθηκαν  σε μια και μοναδική συνάντηση, ενώ λογικά αναμενόταν «μαραθώνιοι» διαπραγματεύσεων, σε μια συνάντηση που διήρκεσε ελάχιστα -όσο ένα απογευματινό τέϊο- και η αναστάτωση που προκλήθηκε, δεν έχει κοπάσει.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Πανηγυρικός 11ης 
Αν αληθεύει πως μια διάφανη κλωστή ενώνει τον κόσμο των θνητών μ’ αυτόν των τεθνεώτων, σήμερα η άλλη άκρη αυτής της κλωστής καταλήγει σε ηρωικές μορφές που κατοικούσαν στον τόπο αυτόν πριν από έναν αιώνα.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Απελπισία με διαπέρασε από τον τρόπο που διάλεξε το επικοινωνιακό team της Ν.Δ. να πλασάρει την επίσκεψη του αρχηγού της στην Καστοριά. Αγκαλιές, φιλιά και χαριεντίσματα πολιτών και αιρετών με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εικόνες από το μακρινό λαϊκίστικο πολιτικό παρελθόν, εικόνες που παραπέμπουν στον ορισμό του «πολιτικάντη». 

ΟΔΟΣ:
Στην Δυτική Μακεδονία
Οι αναφορές αυτές της κ. Ολ. Τελιγιορίδου, δημιουργούν εύλογη αμφιβολία για την δυνατότητα της βουλευτή Καστοριάς να εξασκηθεί σε αυτοκριτική για μια μέγιστης σημασία πράξη της.

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ:
Ο Σύλλογος Καστοριάς  της Μελβούρνης
γιόρτασε την 11 Νοεμβρίου
Κάθε χρόνο δεν ξεχνάμε την 11 Νοεμβρίου. Θυμόμαστε αυτούς που με την δική τους θυσία μας χάρισαν την ελευθερία.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
Η ανάγκη του προσκυνήματος
Ο χάρτης της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου είναι ένα απαράμιλλο διεγερτικό για μένα. Το συνιστώ σε όλους όσους νιώθουν το παρελθόν. Είναι δυναμωτικό και δεν είναι παρηγορητικό. Πιάνει λίγο χώρο αλλά περιέχει πολλά.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
Μια γεω-στρατηγική ανάλυση
του μακεδονικού προβλήματος
Το μακεδονικό πρόβλημα υπάρχει και θα υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμα. Οι ξένοι το είπανε μακεδονικό ζήτημα, όπως λέμε ανατολικό ζήτημα...

ΟΔΟΣ:
Φωτογραφίες
Εύγλωττα -σχεδόν φλύαρα δηλαδή- φωτογραφικά στιγμιότυπα με πρωταγωνιστές, quest star τον κ. Κ. Μητσοτάκη και άλλους παράγοντες της υποκριτικής τέχνης. Στην Καστοριά την 11η Νοεμβρίου. 

-Ο κ. Κ. Μητσοτάκης ατενίζει –σαν να «συνομιλεί»– με τον απεριποίητο ασκητή με τον γούνινο μανδύα....

-Η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Καστοριάς

-Διαξιφισμοί μεταξύ ΚινΑλ & Ολ. Τελιγιορίδου

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 15.11.2018 | 960

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ