16.11.18

Εν συντομία



⬛     Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας THI (The Hellenic Initiative), δώρισε $48.000 για την κάλυψη της αγοράς εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού για τις παιδιατρικές κλινικές και για τις μονάδες νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων “Γ.Χατζηκώστα”.

⬛     Συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς, 36χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων σε βάρος 24χρονου ημεδαπού τον οποίον τον τραυμάτισε σοβαρά.

⬛     Σύμβαση 193.000 € για την διαμόρφωση κοιμητηρίων της Αιανής υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

⬛     Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού TTG Incontri στο Ρίμινι της Ιταλίας. Ακολούθησε η συμμετοχή της Περιφέρειας στην 34η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2018, ενώ προηγήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Market Expo 2018.

⬛     O υφυπουργός Εργασίας και Απασχόλησης κ. Ν.Ηλιόπουλος, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολ.Τελιγιορίδου, τον συντονιστή της ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ.Σ. Μπαλταγιάννη και τον κ. Δ.Σμιξιώτη μέλος της ΝΕ. ΣυΡιζΑ Καστοριάς, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Α.Αγγελή, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας της περιοχής και πρότεινε τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο.

⬛     Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο οργανισμός Enterprise Greece, διοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας οικονομικών και εμπορικών ακολούθων ξένων πρεσβειών, στην Κοζάνη, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝ ΚΟ) Α.Ε. και των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

⬛     Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στον προαύλιο χώρο του ΚΠΕ Καστοριάς, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς, θήλασαν δημοσίως φέρνοντας έτσι σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο αληθινά αγνή διαδικασία είναι.

⬛     Επερώτηση κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Καστοριάς κ. Δ. Σαββόπουλος προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το μη χαρακτηρισμό των 17 μειονεκτικών περιοχών της Καστοριάς σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς και την απώλεια εξισωτικής αποζημίωσης και λοιπών μέτρων του ΠΑΑ.

⬛   Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μονάδα τεχνητού νεφρού του γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς στο πλαίσιο της εικοσαετούς λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Καστοριάς και της ένδειξης ευχαριστίας στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά αξίας 160.000€.  Η δωρεά περιλαμβάνει 8 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, 5 πολυθρόνες αιμοκάθαρσης και ένα βρόγχο δικτύου διανομής Μ.Τ.Ν. με 15 απομαστεύσεις.

⬛     Η ΕΔηΚα επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την λειτουργία της εταιρείας.

⬛      Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 θα υποβάλλονται οι προτάσεις για ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για τη χρηματοδότηση έργων λειτουργικής αναβάθμισης και οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου εντός των περιοχών ΕΣΒΑΑ των πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

⬛   Η κ. Ολ. Τελιγιορίδου ανακοίνωσε την πρόθεση για την δημιουργία γραφείου του ΕΦΕΤ στην Κοζάνη.

⬛     H Ένωση Στρατιωτικών Καστοριάς πραγματοποίησε αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού.

⬛     Στο πλαίσιο της συνεργασίας «Ελληνογερμανική συνέλευση – πρωτοβουλία δικτύωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης», πραγματοποιήθηκε επίσκεψη γερμανικής αποστολής στον δήμο Καστοριάς, σχετικά με την συνεργασία δύο δήμων με θέμα «Παροχή τεχνογνωσίας σε τομείς τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ