6.11.18

Marnie: το Σάββατο απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς



τρέϊλερ

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά το ρομαντικό έπος «Το Κορίτσι της Δύσης» του Πουτσίνι ["εδώ" και "εδώ"] με τον συγκλονιστικό Jonas Kaufmann και την Eva-Maria Westbroek, παρουσιάζει την σύγχρονη όπερα «Μάρνι» το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 19:55.

Η «Μάρνι» αποτελεί ένα δημιούργημα του Nico Muhly, ο οποίος βασίστηκε σε δυο πηγές: Το μυθιστόρημα του Winston Graham γραμμένο το 1961 και το ομώνυμο, γεμάτο σασπένς θρίλερ του Alfred Hitchock που προβλήθηκε το 1964.

Η νέα αυτή παραγωγή που εκτυλίσσεται σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, κάνει φέτος πρεμιέρα στη Met και στο πρόγραμμα Live in HD, αφού είχε προηγουμένως ανέβει με μεγάλη επιτυχία το 2017 στην English National Opera του Λονδίνου, με την οποία έχει γίνει και η συμπαραγωγή της Metropolitan Opera.

H Isabel Leonard εμφανίζεται στον ομώνυμο ρόλο, ενσαρκώνοντας μια νέα γυναίκα η οποία δημιουργεί και υποδύεται συνεχώς διαφορετικές ταυτότητες, τις οποίες χρησιμοποιεί σε μια σειρά από απάτες.




Ο Christopher Maltman εμφανίζεται ως Μαρκ Ρούτλαντ και ερμηνεύει εκπληκτικά τον χαρακτηριστικό ρόλο του εκβιαστή διευθυντή της, ειδικά την σοκαριστική σκηνή της απόπειρας βιασμού της Μάρνι. Ο Iestyn Davies είναι στον ρόλο του αδελφού του Τέρι Ρούτλαντ, η Janis Kelly εμφανίζεται ως κα. Ρούτλαντ, και η περίφημη mezzo-soprano Denyce Graves είναι η μητέρα της Μάρνι. Ο Robert Spano κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής ορχήστρας.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.




Τιμές εισιτηρίων:

• 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
• 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
• 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 959, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, ισχύει για 15 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, β’ όροφος, τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 2 ώρες και 29 λεπτά συμπεριλαμβανομένου ενός διαλείμματος 25 λεπτών και  θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Καστοριάς Ορεστειάς. 



Συντελεστές:

Διευθυντής ορχήστρας: Robert Spano
Σκηνοθεσία: Michael Mayer
Σκηνικά και προβολές: Julian Crouch and 59 Productions
Κοστούμια: Arianne Phillips
Φωτισμοί: Kevin Adams

Διανομή: Μάρνι (Isabel Leonard), κα. Ρούτλαντ (Janis Kelly), μητέρα της Μάρνι (Denyce Graves), Τέρι Ρούτλαντ (Iestyn Davies), Μαρκ Ρούτλαντ (Christopher Maltman).





Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ