30.11.18

Εν συντομία



⬛   Το ποσό των 60.000.000 € θα διαθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για εργασίες συντήρησης και αποχιονισμού του οδικού δικτύου της περιοχής, επισκευή και συντήρηση του τεχνολογικού εξοπλισμού και μέσων της ΔΕΣΕ για τους χειμερινούς μήνες.

⬛   Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του κόμβου επί της εθνικής οδού «Έξοδος Καστοριάς (γήπεδο)- Απόσκεπος- Χάνι Μπιρίκι (παλαιό)» στην διασταύρωση προς Απόσκεπο, στο ύψος του εκθετηρίου της ΕΔηΚα.

⬛   Μετά από απόφαση του ανωτάτου συμβουλίου κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, ο ταξίαρχος Δημήτριος Γ. Σιόρεντας.

⬛   Πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά η εναρκτήρια σύσκεψη του έργου «Διασυνοριακή σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδος-Αλβανίας  – CB Railway» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg-IPA CBS Greece-Albania. Η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδος-Αλβανίας θα υλοποιηθεί μέσω της νέας γραμμής Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής-Πόγραδετς. Η Καστοριά αποτελεί βασικό κόμβο του σχεδίου, αφού η διασύνδεση του σιδηροδρόμου με το αεροδρόμιο της θα δώσει στο έργο την αναγκαία δυναμική τόσο για τις επιβατικές  όσο και για τις εμπορευματικές  μεταφορές.

⬛   Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε από 9 έως 11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

⬛  Η πρόληψη των εκτάκτων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών-χιονοπτώσεων-παγετού) και η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καστοριάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καστοριάς, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Καστοριάς υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνιο Στούμπα.

⬛  Σαράντα εννέα πολίτες, δικαιούχοι του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα, τοποθετήθηκαν σε διάφορους τομείς της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για οκτώ μήνες.

⬛  Το προσωπικό του Νοσοκομείου Καστοριάς ενδυναμώθηκε με τέσσερις ακόμη ιατρούς, δύο ειδικευόμενους στην Παθολογία, έναν ειδικευόμενο Χειρουργικής και έναν ειδικευόμενο Παιδιατρικής.

⬛  Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και στον Δήμο Καστοριάς ο νέος γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας ταξίαρχος κ. Δημήτριος Σιόρεντας, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς κ. Θωμά Νέστορα.

⬛  Ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

⬛  Ο δήμαρχος Καστοριάς και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών μετέβησαν στην Αθήνα, προκειμένου να επισκεφθούν αρμόδια υπουργεία και φορείς για την προώθηση και επίλυση θεμάτων του δήμου όπως οι βρεφικοί σταθμοί, το κληροδότημα Παπαλαζάρου, πρόγραμμα Leader κ.ά.

⬛   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας στην Μεσοποταμία για τις προοπτικές της αγροτικής ανάπτυξης στην Καστοριά.

⬛   Η παρουσίαση του τρίτου βιβλίου της κ. Ουρανίας Μπάγγου “Το κοτσύφι, το κοτσυφάκι!” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 19:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ