6.1.19

Οδηγίες για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένωνΜε το νέο κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο δήμος Άργους Ορεστικού καλεί τους δημότες του να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως:

• Να προμηθευτούν υλικά θέρμανσης για αρκετές ημέρες.

• Να ενημερώνονται για τον καιρό πριν από κάθε μετακίνηση.

• Να φροντίσουν για την προμήθεια εξοπλισμού καθαρισμού του χιονιού. Να καθαρίσουν τις οικίες
και τα καταστήματά τους (προ της εισόδου) από χιόνια και πάγους.

• Να ελέγξουν το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα και να αφήσουν μια βρύση να στάζει, ώστε να αποφύγουν το πάγωμα του ιδιωτικού δικτύου τους.

• Να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τις λοιπές ευπαθείς ομάδες και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

• Να ελέγξουν τα οχήματά τους. Να τα εξοπλίσουν με όλα τα απαραίτητα μέσα (Α/Ο αλυσίδες, φακό, φαρμακείο και τρίγωνο στάθμευσης). Εάν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες – χιονολάστιχα. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους.

• Κάθε πολίτης μπορεί να προμηθευτεί από ένα τσουβάλι αλάτι για τις ατομικές του ανάγκες, από το Αμαξοστάσιο του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με αμαξοστάσιο δήμου Άργους Ορεστικού σε περίπτωση ανάγκης: 6972040011 και 6972040013.

Λόγω της μεγάλης έκτασης του δήμου, της μορφολογίας του και της έντασης των καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται οι δημότες να επικοινωνούν με τα παραπάνω τηλέφωνα μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ώστε να μην παρακωλύεται και να μην καθυστερεί το δύσκολο έργο του αποχιονισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ