29.1.19

Eιδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στην Δυτική Μακεδονία



Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στην Δυτική Μακεδονία, μέσα από το οποίο θα απασχοληθούν για 18 μήνες 290 νέοι επιστήμονες, με συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο, σε υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Ηλιόπουλος έκανε άμεσα αποδεκτή την πρόταση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την υλοποίηση ειδικού προγράμματος απασχόλησης νέων επιστημόνων, που για πρώτη φορά υλοποιείται στοχευμένα για μία Περιφέρεια που πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από την ανεργία.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δεσμευτούν άμεσα 10.000.000€ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα, θα υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα που επέφερε η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το υπουργείο Εργασίας εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τονίζοντας ότι τόσο το πρόγραμμα απασχόλησης των 290 επιστημόνων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και το πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν μέτρα ανακούφισης, στήριξης αλλά και απόκτησης δεξιοτήτων για τους απασχολούμενους και θα βάλουν έναν πολλαπλασιαστή στην οικονομία της χώρας και στα ζητήματα που πρέπει να τρέξουν εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Ιανουαρίου 2018, αρ. φύλλου 970

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/2/19

    Πάλι κινήσεις για να βολευτούν ημέτεροι. Τόσα επιδόματα στους αέργους δίνετε που δίνετε. Δεν τους βάζετε να κάνουν καμιά αναδάσωση,να μαζέψουν τα σκουπίδια τριγύρω από την λίμνη,να μαζέψουν φασόλια και μήλα που οι παραγωγοί πληρώνουν τα αλβανά και τα πάκια,να κάνουν περιπολίες τα καλοκαίρια στα δάση για πρόληψη πυρκαιών και τόσα άλλα. Ώς πότε θα επιβραβεύεται η οκνηρία. ....

    Έρρωσθε οι επιδοτούντες

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ