24.2.19

Γαλλικές Άλπεις




Το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο της Αλπ ντ' Ουέζ [Alpe d' Huez], μεταξύ 1.250 έως 3.330 μέτρων αναπτύσσεται από το 1920. Έχει 249 χιλιόμετρα χιονοδρομικής πίστας και 84 τελεφερίκ (το πρώτο κατασκευάστηκε το 1936).

Εκτός των άλλων, κάθε Ιούλιο διεξάγονται οι τρεις τελευταίοι γύροι του περίφημου ποδηλατικού "Γύρου της Γαλλίας" [Tour de France], κάθε Ιανουάριο, στην καρδιά του χειμώνα, διεξάγεται το "Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας", ενώ το 1968 φιλοξένησε το αγωνιστικό έλκηθρο (bobsleigh) στους "10ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες" κ.ά.

Η ΟΔΟΣ υπενθυμίζει ότι πριν αρκετά χρόνια, τοπικά ΜΜΕ της Καστοριάς "ενημέρωσαν" την κοινή γνώμη ότι... Άραβες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου [...].

Το περασμένο δε Φθινόπωρο, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την... Καστοριά άλλαξε γεωγραφικό προσδιορισμό, και πλέον προέρχεται από την Κίνα· όπου σύμφωνα με τον Δήμο Καστοριάς και το Επιμελητήριο Καστοριάς, κινέζοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην... αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο βίντεο οι Αντριατίκ [Adriatique] παίζουν σε εστιατόριο της Αλπ ντ' Ουέζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ