19.3.19

Εν συντομία



⬛   Συμφωνία για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός-Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών, υπέγραψαν η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.

⬛   Θέμα ειδικής σύσκεψης για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού στο Δήμο Πρεσπών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των διαδικασιών και δήλωσε ότι «πρέπει άμεσα να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός στο Λαιμό του δήμου Πρεσπών, με ήπιες υποδομές, προσαρμοσμένες στο χώρο, εφ' όσον η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει 5.000.000 ευρώ για να γίνουν οι υποδομές».

⬛  Το παράρτημα των ΕΛΤΑ της Κορησού ανέστειλε την λειτουργία του.

⬛  Στις 9 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Ομονοίας.

⬛ Τον Φεβρουάριο στην Δυτική Μακεδονία σημειώθηκαν 4 τροχαία ατυχήματα όπως και τον αντίστοιχο μήνα του 2018 (1 θανατηφόρο ατύχημα, έναντι κανενός το 2018) και βεβαιώθηκαν 655 τροχαίες παραβάσεις, μεταξύ αυτών 424 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 55 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

⬛    Η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου το Σάββατο 9 Μαρτίου, στο πολιτικό της γραφείο στην Καστοριά συναντήθηκε με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων Καστοριάς και Γρεβενών, με τους υπαλλήλους στην πυροπροστασίας Καστοριάς, με τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων Λιθιάς, Κορησού, Κλεισούρας, Βασιλειάδας, Μελισσότοπου, Βέργας και Σταυροπόταμου, με εκπροσώπους της Αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς και με τους προέδρους των ΤΟΕΒ Λιθιάς, Κορησού και Βασιλειάδας.

⬛    Στις 20 φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ κατατάσσονται 4 ελληνικές περιφέρειες: Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (11η θέση), η Ήπειρος (13η θέση), το Βόρειο Αιγαίο (14η θέση) και η Δυτική Μακεδονία (17η θέση). 

⬛   Το Σάββατο 16 Μαρτίου επισκέφθηκαν την Καστοριά ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Δέρβος. 

⬛   Ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης υπέγραψε την σύμβαση για την διευθέτηση των πλημμυρικών παροχών του χειμάρρου στο Θολόλακκα Βελβεντού προϋπολογισμού 7.008.000,00 €.

⬛  Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr. Το Κέντρο Κοινότητας Άργους Ορεστικού θα δέχεται αποκλειστικά και μόνο τους αλλοδαπούς, τις μονογονεϊκές οικογένειες και όσους χρειαστούν επικαιροποίηση των στοιχείων τους, προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. Περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2467351312 και 246 7351315. 

⬛  Η ενίσχυση του ρόλου των Επιμελητηρίων μέσα από πολιτικές που ενισχύουν την περιφερειακή συνεργασία και η βιωσιμότητα του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης στην ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κοζάνης μεταξύ των μελών της διοίκησης, του Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δ. Αυλωνίτη και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. 

⬛  Την Καστοριά επέλεξε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ο πρόεδρος της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, Τάσος Τζήκας, ο οποίος παρευρέθηκε και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ώρα για δουλειά», του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη.

⬛    Σε περιοχή της Καστοριάς,συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ανήγγειλε εν γνώσει του, ψευδώς σε αστυνομική υπηρεσία την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολείο της Καστοριάς. 

⬛   Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει εντός του Μαρτίου και οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουνίου για να εκπληρώσουν την ετήσια φορολογική τους υποχρέωση.

⬛   Υπεγράφη η σύμβαση του έργου: Αποκατάσταση από ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές στο Δήμο Νεστορίου (έκτος river party) από τις πλημμύρες στα Δ.Δ.Πεύκου, Πτελέας και Μεσόβραχου προϋπολογισμού 132.000,00 €.

⬛   Στις 7 Απριλίου θα διεξαχθούν στην Δεσκάτη Γρεβενών οι αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό (1 χλμ, 5 χλμ και 10 χλμ) και ορεινό δρόμο  (16,7 χλμ) στα πλαίσια των Κωνσταντινείων 2019. Πληροφορίες στο δημαρχείο Δεσκάτης τηλ. 246 235111, 2467023746 και https://dimos-deskatis.gr. 

⬛   Με το βραβείο "Επεξεργασία βιοαποδομήσιμου κλάσματος" στην κατηγορία αστικά στερεά απόβλητα, τιμήθηκε η ΔιαΔΥΜα αε στα Greek Green Awards 2019.

⬛   Το  Γ. Νοσοκομείο Καστοριάς παραχώρησε μιας συσκευή φυγοκέντρου στο τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ, για την πραγματοποίηση πειραμάτων υποστήριξης διδακτορικής έρευνας και διπλωματικών εργασιών των φοιτητών, μετά από αίτημα επίκουρου καθηγητή τους.

⬛   Στο 5ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς, ο σύλλογος "Σπασμένο Ρόδι" παρουσιάζει την θεατρική διασκευή «Η επιστροφή της Κλάρας Βέσερ» (διασκευή του έργου «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Ντύρενματ) σε σκηνοθεσία Μαρίας Μουστάκα. Είσοδος 5,00 €. (14-17 & 28-31 Μαρτίου στις 21:00).

⬛    Η “Μύησις” έλαβε μέρος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Σοχού Λαγκαδά, για το οποίο φημίζεται για τους ντόπιους κουδουνοφόρους του.

⬛   Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό». Πληροφορίες τηλ. 6944586151 και 6937308002.

⬛    Την περασμένη Κυριακή 17 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς η Ραδιολέσχη Καστοριάς διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις κεραίες και την ακτινοβολία.

⬛  Οι αθλητές του φ/σ Άργους Ορεστικού Γ.Αυγερινός και Σ.Τσεκίνη, κατάλαβαν την 5η θέση στον δρόμο των 6 χιλιομέτρων εφήβων, και την 6η θέση στον δρόμο 8 χιλιομέτρων γυναικών, αντίστοιχα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο Έδαφος στα Τρίκαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ