20.3.19

Εν συντομία


⬛   «Ολοκλήρωσα  τον κύκλο μου ως δήμαρχος» ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, πέντε μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

⬛  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα 24 υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛΑΣ που θα ανακατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα, τα 5 είναι από την Δυτική Μακεδονία.

⬛   Προειδοποίηση στην Ελλάδα ότι αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές προκλήσεις παρά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης απευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην πρώτη μετα-Μνημονιακή έκθεσή του για την χώρα μας, σημειώνοντας τους κινδύνους που προκύπτουν από το «πάγωμα» μεταρρυθμίσεων και τις προεκλογικές υποσχέσεις.

⬛   Στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης («πόθεν έσχες») των ετών 2016 και 2017 (φορολογικό 2015 και 2016), καθώς και οι αρχικές δηλώσεις για απόκτηση ιδιότητας εντός των ετών 2016, 2017 και 2018.

⬛  Από τις 8 έως τις 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί  34η Expo Δυτικής Μακεδονίας στο εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης.

⬛  Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό», στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές από την β΄ δημοτικού μέχρι την β΄ λυκείου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6944586151 και 6937308002.

⬛   Οι φετινοί αγώνες "Run Greece" θα πραγματοποιηθούν στην Λάρισα (31/3), στο Ηράκλειο (7/4), στην Καστοριά (12/5), στα Ιωάννινα (19/5), στην Αλεξαδρούπολη (22/9), στην Πάτρα (6/10) και στην Ρόδο (13/10).

⬛   Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού με τίτλο "Let's do it Greece" θα πραγματοποιηθεί από τις 1 έως 7 Απριλίου 2019. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν δράσεις σε τέσσερις κύριους άξονες: περιβάλλον, συνάνθρωπος, κοινότητα και φιλοζωΐα.

⬛   Στις 6 με 9 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά ο «7ος παγκόσμιος αγώνας rally 4Χ4»

⬛    Έως 3 Μαρτίου είναι η προθεσμία της ετήσιας υποχρεωτικής κατάθεσης των δικαιολογητικών των πολιτιστικών συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στο πλαίσιο εφαρμογής της εποπτείας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Πληροφορίες τηλ. 2467350217, 2467350284.

⬛  Μεταξύ των θεμάτων πους συζητήθηκαν στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν α) η έγκριση δημοπράτησης για το έργο: «Αναβάθμιση οδικής ασφάλειας σε τμήματα του οδικού δικτύου Ρυμνίου-Τριγωνικού», προϋπολογισμού: 1.572.000,00 € β) η έγκριση για την προμήθεια γραφικής, μηχανογραφικής ύλης και φωτοτυπικού χαρτιού για τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ποσού 52.000,00€ και γ) η έγκριση προμήθειας 900 τόνων αντιπαγετικού άλατος για τις ανάγκες αποχιονισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, προϋπολογισμού 70.000,00 €.

⬛  Την έναρξη εθνικής καμπάνιας για τη σωτηρία των πλατάνων κήρυξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ.Δημαράς, από ημερίδα στο Μεσολόγγι, αναφερόμενος στη νόσο που αποδεκατίζει το είδος και την τεράστια πολιτισμική αξία τους για τη σύγχρονη Ελλάδα.

⬛   Την οριστική κατάργηση της χρήσης έντυπου βιβλιαρίου υγείας καθώς έχει θεσπιστεί ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και καταχώρησης των δεδομένων υγείας στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

⬛   Παρατείνεται έως και τις 29 Μαρτίου 2019, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη του προ-Καποδιστριακού Ο.Τ.Α Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης Π.Ε. Κοζάνης.

⬛    Λόγω της αύξησης του μεικτού κατώτατου μισθού επέρχεται αύξηση κατά 11% στις κατώτατες εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των δελτίων παροχής υπηρεσιών.

⬛    Στις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του ιατρού-συγγραφέα κ. Νώντα Τσίγκα με θέμα «Άννα Παπαδούλου-Μελά, η "ιέρεια της εθνικής φιλανθρωπίας"» στον πρώην ξενώνα του κοινοτικού διαμερίσματος Μελά.

⬛    Υπεγράφησαν στον δήμο Καστοριάς οι εξής συμβάσεις κατασκευής έργων: α) Δεξαμενή ύδρευσης τοπικής κοινότητας Τοιχιού. β) Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Αποσκέπου και γ) Βελτίωση αντλιοστασίου λυμάτων Α1 Φουντουκλή (ΛΕΜ) Καστοριάς.

⬛   Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, ο πρόεδρος και διευ-θύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

⬛   5.340.000 € είναι ο προϋπολογισμός του έργου: «Συντήρηση και βελτίωση οδικού άξονα Νεστορίου-Χιονάτου».

⬛   Στις  15 Απριλίου ολοκληρώνεται  η υποβολή αιτήσεων των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019».

⬛   Υπεγράφη η πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 1.912.635 € για τη χρηματοδότηση δράσεων στήριξης υπηρεσιών  τοπικών ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

⬛   Όσοι ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν κάποιο αδέσποτο σκύλο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αντιδήμαρχο Ά. Ορεστικού κ. Τιμολέοντα Ζέζο (τηλ. 6972040011).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ