22.3.19

Διαξιφισμοί στο Νεστόριο

Ακούγοντας με απόλυτη προσοχή το τοπικό κανάλι Diktyo1, τα όσα ειπώθηκαν από τον συνυποψήφιό μου και επί σειρά ετών δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο, μου δημιουργήθηκε άμεσα το συναίσθημα για μια κατατοπιστική και πλήρη απάντηση.

Θεωρώ αδιανόητο, ως ο πραγματικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς, να αποδεχθώ ότι εν έτει 2019 υπάρχουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες – και μάλιστα κάποιου διαμετρήματος – με τόσο αναχρονιστικές και αρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις σχετικά με την τοπική διακυβέρνηση. Ιδιαίτερα όταν ο κ. Γκοσλιόπουλος δηλώνει ότι: δεν θεωρεί υγιές και δημοκρατικό φαινόμενο τα πολλά ψηφοδέλτια στον δήμο Καστοριάς! Υπονοώντας προφανώς ότι το μόνο που έχει δημοκρατική νομιμοποίηση, είναι το μοναδικό ψηφοδέλτιο που επιδιώκει μετά μανίας ο ίδιος να κατεβάσει στον Δήμο Νεστορίου.

Ως απλός ακροατής, θα έλεγα πως δεν υπάρχει ουδεμία διαφορά με τα πολιτικά καθεστώτα λατινοαμερικανικού τύπου. Αλλά ακόμα μεγαλύτερη κατάπληξη προκαλούν οι απόψεις του για όλα τα μεγάλα εκκρεμή ζητήματα που ταλανίζουν τον δήμο και για τα οποία δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο ίδιος. Όπως για το περίφημο φράγμα Νεστορίου, το οποίο ξεκίνησε επί των ημερών του και κατάντησε το... γεφύρι της Άρτας, με τις ευθύνες να μετατοπίζονται από τον ένα στον άλλο, σαν το «μπαλάκι» του πινγκ – πονγκ!

Συγκεκριμένα, η ανώνυμη βιοτεχνική εταιρεία ΔΕΡΑΣΕΝ, της οποίας το χρέος γιγαντώθηκε στις τρεις θητείες του κ. Γκοσλιόπουλου και τώρα που η δημοτική αρχή του κ. Πασχάλη Γκέτσιου δρομολόγησε την λύση του, ο πρώτος έσπευσε προς την οικειοποίηση της επιτυχίας των άλλων! Μετά από τρεις θητείες στην διοίκηση του δήμου, ο κ. Γκοσλιόπουλος θυμήθηκε την περιβόητη «αξιοποίηση» του Γράμμου, προτείνοντας μάλιστα την κατασκευή χιονοδρομικού κέντρου στην περιοχή της ορεινής Κοτύλης.

Όταν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Περιφέρειας μετατρέπονται σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων καθώς πρόκειται για μία επένδυση τουριστικού ενδιαφέροντος χωρίς κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιστοίχων προορισμών. (Χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου, Πισοδερίου και Βασιλίτσας).

Εμείς λοιπόν, ως νέοι άνθρωποι, με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, προτείνουμε πρώτα από όλα να μετατραπεί ο Δήμος χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά συστήματα σε δήμο τεχνολογικά αναπτυγμένων προδιαγραφών, που μέσα από την κοινωνία της πληροφορίας, να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά όχι μόνο σε περιφερειακό ή εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μόνο έτσι θα προσελκύσουμε επενδύσεις, που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας με άμεσο αποτέλεσμα την άμβλυνση του δημογραφικού μαρασμού που μαστίζει τα τελευταία έτη την ευρύτερη περιοχή όπως επίσης και το ότι θα αποτελέσει ένα κάλεσμα σε εκείνους που έφυγαν ώστε να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής με κοινό στόχο την ένωση και την πραγματική πραγματική ανάπτυξη του Δήμου Νεστορίου.

Κωνσταντίνος Δημητριάδης
Υποψήφιος δήμαρχος Νεστορίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ