27.3.19

Διάλεξη & παρουσίαση ποιητικής συλλογής


Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation και το βιβλιοπωλείο "Ianos", πραγματοποιούν μεθαύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο της Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, ανοικτή διάλεξη με θέμα:

Η συγγραφή ως μορφή ψυχοθεραπείας 

Συντονισμός: Έλλη Φρεγγίδου, ψυχολόγος, πτυχιούχος ΑΠΘ, απόφοιτη ψυχοθεραπείας Gestalt.

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της ποιήτριας, ψυχολόγου και απόφοιτης του κέντρου ψυχοθεραπείας Gestalt κ.Έλλης Φρεγγίδου, με τίτλο «Παύση τετάρτου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Θα μιλήσουν οι: Αλεξάνδρα Μπακονίκα, ποιήτρια, Μαρίνα Κατσικίδου ψυχολόγος, απόφοιτη Ψυχοθεραπείας Gestalt. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Θεοδώρου, ψυχοθεραπευτής/συγγραφέας.

«Το καλοξυσμένο μολύβι, το στυλό διαρκείας, ο κέρσορας που αναβοσβήνει στην παράταιρα φωτισμένη οθόνη του υπολογιστή... Μονομαχίες στο κεφάλι μου, σπουδαίοι και νοεροί έρωτες, συγκρούσεις ηχηρές μέσα σε λέξεις. 
Γράφω μήπως και καταλάβω τον κόσμο.
Ας είμαι πια ειλικρινής: Γράφω, μήπως και κατανοώντας με, τελικά με αποδεχτώ».

Η συγγραφή ως εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης, ως μέσο αυτοαποκάλυψης, ως δρόμος επαφής με τον εαυτό.


H Έλλη Φρεγγίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς, όπου εργάζεται ως ψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Όταν κάποτε συναντήθηκε με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt, κατάλαβε πως η ζωή δεν είναι μόνο αγώνας, γιατί απλώς ο αγώνας δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνος του όνειρο και στόχο ζωής. Έτσι, ζήτησε στήριξη και συντροφιά στην ποίηση.
Η πρώτη ποιητική της συλλογή, Από στέγη σε στέγη, εκδόθηκε το 2011. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν οι ποιητικές της συλλογές Δικαίωμα φωτός (2015) και Παύση τετάρτου (2018).
Η Παύση τετάρτου έχει αποσπάσει το Α’ βραβείο του 21ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας "Τέχνη" του Κιλκίς.
Ποιήματά της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.


"IΑΝΟS" Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310277004.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ