24.4.19

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Σαν τον κλέφτη, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με κλειστά τα σχολεία και τις σχολές, προσπαθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να περάσουν από την ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Η χρονική συγκυρία που φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Αντίθετα είναι και αυτή κριτήριο που αναδεικνύει πως οι αλλαγές αυτές μόνο υπέρ του μορφωτικού δικαιώματος της νεολαίας δεν είναι.

Το πολυνομοσχέδιο αυτό εκτός από τις αλλαγές στο λύκειο και την πρόσβαση στην ανώτατη Εκπαίδευση, αφορά και τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και άλλων Ιδρυμάτων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε πάρει θέση. Θέση υπέρ της ουσιαστικής αναβάθμισης της μόρφωσης των παιδιών μας. Θέση ενάντια στο "Λύκειο αρένα ανταγωνισμού - πανεπιστήμια με τη βούλα της αγοράς", που είναι το σχέδιο κυβέρνησης και ΕΕ.

Σε καμία περίπτωση η συγχώνευση των ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας δεν γίνεται με ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς όρους.

Αντίθετα ενισχύεται η επιχειρηματική λειτουργία των Ιδρυμάτων, δηλαδή Ιδρύματα που κοιτάνε τον φοιτητή-πελάτη στην τσέπη. Διευρύνεται η κατηγοριοποίηση των πτυχίων, σε μια μεγάλη γκάμα αποφοίτων με πτυχία πολλών ταχυτήτων στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο, με αποτέλεσμα την συμπίεση των δικαιωμάτων όλων προς τα κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ