25.4.19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 25.4.2019 | 983

Νηστίσιμα


Έτσι τόσο απλά ότι κάποτε στην πόλη αυτή την έμορφη και την Καστροπολιτεία ήταν μια απλή ζωοπανήγυρη-εμποροπανήγυρη της Μεγάλης Πέμπτης, βαφτίσθηκε αίφνης «Νυφοπάζαρο», που όχι μόνο είναι πιο "πιασιάρικο" (σαν τα «ραγκουτσάρια»), αλλά ορισμένοι φαίνεται από τις ονοματοδοσίες τους ότι δεν βρίσκουν και πολλές διαφορές.

Διαβάστε επίσης:

ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Κατά την γνώμη μου ψήφος στον συνδυασμό του κ. Καρυπίδη σημαίνει αυτομάτως και ψήφος αποδοχής και παραδοχής της «μακεδονικότητας» των Σκοπίων και της «μακεδονικής» κουλτούρας που προάγουν διάφορες πολιτιστικές ΜΚΟ μετά των «λαμπρών» τους στελεχών.

Το Σκάκι
Τελικά όλοι οι υποψήφιοι καλά λόγια λένε για τη δημαρχία Αγγελή. Τότε γιατί να τον αλλάξουμε αφού περνάμε όλοι καλά;

ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΓΕΛ:
Ο αποκλεισμός από το αρχοντικό Βέργουλα
Το Βεργουλάδικο, που ήταν χώρος έκθεσης κυρίως ζωγραφικής, είναι πλέον... «Κέντρο ιστορικής και σύγχρονης φωτογραφίας», με επιλεγμένες μόνιμες φωτογραφίες ενός φωτογράφου. Γιατί έτσι επέλεξε η δημοτική αρχή. Αποκλείοντας τους πάντες και τα πάντα.

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Η άσπρη πουλάδα
Δόθηκαν υποσχέσεις, χύθηκαν δάκρυα από όλους και όρκος από μέρους μου, ότι θα πρόσεχα ιδιαίτερα την πουλάδα μέχρι να ξανάλθουν το Πάσχα, που δεν θα αργούσε και πολύ. 

ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Αθανάσιος Χριστόπουλος [II]
Το 1836 ο Χριστόπουλος αποφασίζει ένα ταξίδι στην απελευθερωμένη Ελλάδα, κατά τον Βαλέτα για να την γνωρίσει και να αποτίσει φόρο τιμής στον Παρθενώνα και την ιερή του γη.

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
Οι ευρωεκλογές και το φάντασμα του Ανατόλ Φρανς
Τα κράτη είναι κυρίαρχα. Και όταν δεν το αντιλαμβάνονται αυτό οι κυβερνήσεις τους, το αντιλαμβάνονται οι λαοί τους.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Μεγάλη Δευτέρα βράδυ
Τα φοβερά ουαί τραβούσαν την προσοχή μου πάντα τη Μ. Δευτέρα το βράδυ, στην ακολουθία του Νυμφίου.

ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΪΟΥ:
Λόγος &Αντίλογος
Βρισκόμαστε σε μια αλόγιστη και παράλογη ένταση με κίνδυνο πολεμικής συρράξεως με την γείτονα Τουρκία ή σε τεχνική ένταση ρωσο-αμερικάνικης τρύπας  για την πώληση κι άλλων όπλων.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Δεν του βγήκαν τα κουκιά του Ερντογάν, όπως τα ήθελε ο πολιτικός του βολονταρισμός, αφού έχασε στις μεγαλουπόλεις... Βολονταρισμός, Volontarismus, από το λατινικό ρήμα volo = θέλω.

-Μαρίας Σέκιου: «Το σύνορο 

-«Διάλογοι Καρμελιτών»

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Μ. Πέμπτη 25.4.2019 | 983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ