10.4.19

Συνελήφθησαν διακινητές σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων και ενταλμάτων σύλληψης

Συνελήφθησαν στις 4/4 σε περιοχή της Καστοριάς, τρεις διακινητές που προωθούσαν προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις μη νόμιμους αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ ο ένας εξ αυτών είναι και δραπέτης φυλακών.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε περιοχή της Καστοριάς. Από τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το ένα όχημα, που οδηγούσε η 41χρονη αλλοδαπή μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δυο αλλοδαπούς, ηλικίας 29 και 35 ετών, οι οποίοι προκειμένου να αποδείξουν το νόμιμο της παραμονής τους στην χώρα μας, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 29χρονου, ο οποίος είναι δραπέτης φυλακών, εκκρεμούσαν: α) Ένταλμα σύλληψης Πρωτοδικείου Χαλκίδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, β) απόφαση Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, γ) Απόφαση Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, για κλοπή, δ) Απόφαση Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή.

Σε βάρος του 35χρονου, εκκρεμούσαν: α) Ένταλμα σύλληψης Πρωτοδικείου Λάρισας, για ληστεία, σύσταση και συμμορία και παράνομη οπλοφορία, β) Απόφαση Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη είκοσι πέντε ετών και χρηματική ποινή 1.000 €, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστείες, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία.

Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε ότι το έτερο όχημα, που οδηγούσε ο 32χρονος ημεδαπός, με συνοδηγό την 27χρονη ημεδαπή, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, επίσης, προκειμένου να αποδείξει το νόμιμο της παραμονής του στην χώρα μας, επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσαν: α) Απόφαση Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη είκοσι πέντε ετών και χρηματική ποινή 1.000 €, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστεία, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία, γ) Ένταλμα σύλληψης Πρωτοδικείου Λάρισας, για ληστεία, σύσταση και συμμορία και παράνομη οπλοφορία, δ) Ένταλμα σύλληψης Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ