21.5.19

Είπαν

Το πολιτικό σκηνικό που βλέπω να διαμορφώνεται στην πόλη μας με εκπλήσσει. Διαπιστώνουμε ότι ξεφυτρώνουν κάθε μέρα καινούργιοι συνδυασμοί, σε μια πόλη που έχουμε μείνει λίγοι. 

Αν υπολογίσουμε ότι  υπάρχουν οκτώ συνδυασμοί σε μια πόλη 8.000 κατοίκων, με τον κάθε υποψήφιο δήμαρχο να έχει περίπου πενήντα υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, αναλογεί ένας υποψήφιος σε είκοσι κατοίκους. Αυτό για εμένα είναι κατάντια και δεν είναι υγιές.

Δεν ξέρω εάν μπορούμε να το σώσουμε. Νομίζω ότι η πόλη δεν αντέχει τόσους πολλούς υποψηφίους.

Και παρ’ όλο που έχω προχωρήσει αρκετά στην διαδικασία, δηλώνω ότι αίρω την υποψηφιότητά μου, διότι θεωρώ ότι μελλοντικά θα έχουμε ακυβερνησία και δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε με τόσους πολλούς υποψηφίους.

Σέβομαι πρώτα τους ανθρώπους μου και τους πολίτες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να επιλέξουν με τόσους πολλούς υποψηφίους. Η αποχώρησή μου θα βοηθήσει και τους πολίτες να αποφασίσουν καλύτερα.

Δεν ήρθα για να κερδίσω κάτι, δουλειά έχω και σύνταξη από τον Στρατό. Ήρθα για να βοηθήσω αυτόν τον τόπο, όμως υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο. Θα το εξακριβώσουμε, βέβαια το απεύχομαι, αλλά μάλλον έτσι θα γίνει.

Δηλώνω ότι θα είμαι παρών και στην κριτική και στον ενδιαφέρον για τα κοινά, θα αναδεικνύω τα προβλήματα και πάντα με αγάπη για τον τόπο μου.

Εύχομαι στους υπόλοιπους καλή δύναμη στον αγώνα τους και καλή επιτυχία. Εγώ αποσύρομαι, θα πάω στο ιατρείο μου.

Σωτήριος Αδαμόπουλος
αντιπεριφερειάρχης (& πρώην υποψήφιος δήμαρχος) Καστοριάς



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Μαρτίου 2019, αρ. φύλλου 978 


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ