11.5.19

ΟΔΟΣ: Δεν είμαι εγώ, εσύ είσαι.




ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ απερίσκεπτο δελτίο τύπου (σχετική δημοσίευση στην 14η σελίδα της ΟΔΟΥ υπ’ αριθμ 969 φύλλο της περασμένης εβδομάδας "εδώ") η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, στοχεύοντας ίσως στην εκλογική πελατεία αδιάλλακτων αντιλήψεων ρατσιστικού τύπου, περιέπεσε σε ένα ακόμη ατόπημα.

ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ της μάλιστα ότι θα κατηγορηθεί «πάλι» για ρατσισμό και ξενοφοβία, καθώς η ίδια το αναφέρει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ότι με την ανακοίνωσή της, δίνεται ένα απόλυτο λάθος μήνυμα στην τοπική κοινωνία, καθώς αντιπαρατίθεται στην κυβέρνηση βάζοντας στην μέση τους πρόσφυγες και τους συνοδούς τους.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ εφ’ όσον η Νέα Δημοκρατία και η ίδια κερδίσουν στις επόμενες εκλογές, πολύ σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις και μπορεί να εκτεθεί.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ διότι η προσέγγιση στα ζητήματα αυτά πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα και με την ευρωπαϊκή αντίληψη στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ, εύλογα αμφιβάλει κάποιος αν αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο σε περίπτωση που, οι «πρόσφυγες» όπως αναφέρει, δεν ήταν μουσουλμάνοι παρά χριστιανοί και μάλιστα ορθόδοξοι, ή είχαν ξανθιά κώμη, π.χ. Σέρβοι.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της βουλευτή του εκσυγχρονιστικού και φιλελεύθερου (εννοείται) κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, διαβάζεται πάντως και κάπως έτσι: «δεν είμαι εγώ ξενοφοβική και ρατσίστρια, αλλά εσύ μουσουλμάνος και μεσανατολίτης».



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Ιανουαρίου 2019, αρ. φύλλου 970.



Σχετικά:




2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/5/19

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/5/19

    χα χα την καημένη! ουδεμία επαφή με το περιβάλλον της έχει! μόνον [.....] ξέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ