4.6.19

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν!... Ακροβολισμοί.


■ 30.1.2019 Δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν από κανένα Πρωθυπουργό ή υπουργό. Ενώπιον του Προέδρου μεγάλης φιλικής χώρας, του κ. Μακρόν εν προκειμένω, ο Τσίπρας δήλωσε ότι οι διαφωνούντες με την Συμφωνία των Πρεσπών είναι ακροδεξιοί και άλλοι μικρής (!) νοητικής ικανότητος, και ότι στο μεγάλο Συλλαλητήριο ήταν μόνο 70.000 άνθρωποι (αριθμός που διέταξε ο ίδιος την Αστυνομία να ανακοινώσει, ως φαίνεται).
Ανέχομαι τις περικοπές συντάξεως, επικουρικού, δώρων, αλλά Πρωθυπουργός να με προσβάλλει, όπως βάναυσα προσβάλλει τους Έλληνες με λόγο αυτόχρημα διχαστικό, είναι απαράδεκτο, και του επιστρέφω ότι ίσως λόγω μικρονοίας και ελλιπούς ελληνικής μορφώσεως και γνώσεων προβαίνει σε απρεπείς χαρακτηρισμούς με φράσεις που ίσως ακούονται στα καφενεία. Μόνο η θρασύτητα και η εμπάθεια κατ’ αντιπάλων θα επέτρεπε την εκτροπή να υπερβαίνει απερισκέπτως τα εσκαμμένα ένας Πρωθυπουργός. Τα παίζει όλα τώρα με την σωρεία προβλημάτων παριστάνοντας τον ευφυά και τον «νταή». Συνταγματολόγοι, καθηγητές Πανεπιστημίου, άλλοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των πάσης φύσεως επαγγελμάτων, απόστρατοι και λοιποί συνταξιούχοι, είναι κατά Τσίπραν ανόητοι, και είναι ακόμη Πρωθυπουργός. Ίδωμεν πόσον εισέτι θα ανεχθεί ο ελληνικός λαός και άλλην προσβολή.

■ 28.1.2019. Με βαρύνουσα σημασία για την Μακεδονία μας (το μας τώρα απαραίτητο εξ αιτίας Κοτζιά και Τσίπρα) ο λόγος του περιηγητού Πολύβιου του Μεγαλοπολίτη, όχι μόνο εγκωμιαστικός, αλλά λόγος ιστορικός, για την εποχή μας, είπερ ποτέ και νυν, αποβαίνει λίαν επίκαιρος. Έγραψε λοιπόν ο Πολύβιος. Τίνος και πηλίκης δει τιμής αξιούσθαι Μακεδόνας, οί τόν πλείω τού βίου χρόνον ου παύονται διαγωνιζόμενοι πρός τούς βαρβάρους υπέρ τής τών Ελλήνων ασφαλείας; Ότε γαρ αεί ποτ’ άν εν μεγάλοις ήν κινδύνοις τα κατά τούς έλληνας, ει μή Μακεδόνας είχομεν πρόφραγμα. Καί τάς τής παρά ταύτα βασιλείας φιλοτιμίας τίς γινώσκει; (το κείμενο σ’ ελεύθερη μετάφραση έχει ως εξής: Για ποια και πόσο μεγάλη τιμή και δόξα πρέπει να θεωρούμε άξιους τους Μακεδόνες, οι οποίοι το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους δεν σταματούν ποτέ να αγωνίζονται κατά των βαρβάρων για την ασφάλεια των Ελλήνων; Επειδή πάντοτε στο παρελθόν τα πράγματα των Ελλήνων θα βρίσκονταν σε μεγάλους κινδύνους, αν δεν είχαμε τους Μακεδόνες προφυλακή και φράχτη (κατά των επιδρομέων βαρβάρων). Και ποιος γνωρίζει καλά την φιλοδοξία και τον πατριωτισμό σ’ αυτά των βασιλέων της Μακεδονίας; (Φιλίππου – Αλεξάνδρου και όλων;). Είναι σε θέση – ντροπή δεν έχει- ο κ. Ζάεφ με την... πολυμάθειά του (την διάθεση –λέγε– για διαστρέβλωση) να μας ειπεί ότι ο Πολύβιος εννοεί τους της... Βόρειας Μακεδονίας.)
Σημείωση: Ο Πολύβιος Μεγαλοπολίτης (200 – 118 π. Χ.), συγγραφεύς και γνωστός περιηγητής αλλά και ιστορικός με το έργο του Ιστορίαι. Κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση οι λεπτομέρειες στην εξιστόρηση των γεγονότων της περιόδου 200 – 146 π.Χ. μέχρι δηλαδή την χρονολογία – φευ! – της υποταγής της Ελλάδος στους Ρωμαίους.

■ 27.1.2019 Γι’ αυτούς που χαρακτηρίζουν και παραλληλίζουν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών με το Άγιο Δισκοπότηρο... (βλασφημία τους), έχω να ειπώ ότι βρίσκονται στο τελευταίο σκαλί της ασέβειας και ανευλάβειας. Κύριος ο Θεός με την ρομφαία του Πνεύματος «τάμοι και συγκόψοι λόγους ιταμούς, τον παρόντα και παρόμοιον λόγον ασεβών».

Ευχαριστών διά την φιλοξενίαν
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Φεβρουαρίου 2019, αρ. φύλλου 972




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ