25.6.19

ΟΔΟΣ: Λαγάνες





Η ΚΑΘΑΡΑ Δευτέρα που πέρασε και σε διάφορες περιοχές της χώρας, χαρταετοί και λαγάνες ξεχώρισαν για τις ζυμωτές αναφορές τους στην υπόθεση των Σκοπίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ συχνά άλλωστε –προφανώς και λόγω της Αποκριάς– να αξιοποιείται η ευκαιρία της Καθαράς Δευτέρας και η επικαιρότητα να επενδύει λαγάνες και χαρταετούς.

ΕΙΔΙΚΑ φέτος ξεχώρισε και προβλήθηκε ιδιαίτερα λαγάνα βάρους 50 κιλών που παρασκεύασε αρτοποιός στην Αθήνα (προορισμένη να δωρηθεί στο τέλος σε ίδρυμα για ανήλικα).

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ λαγάνα αναγραφόταν με μεγάλα γράμματα το… δήθεν "αλυτρωτικό" σύνθημα «Μακεδονία Γη Ελληνική».

Ο ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ, κάποιος κ. Ρουμελιώτης –όνομα και πράγμα προφανώς– δεν δήλωσε ότι σχετίζεται προσωπικά με την Μακεδονία.

ΑΛΛΑ ότι σαν απλός Έλληνας αισθάνθηκε την ανάγκη να "περάσει" ένα μήνυμα, το δικό του.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ δράσεις που αν προέρχονταν από διαφορετικά, ειδικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, θα τις χαρακτήριζαν απλά ειρηνικές και ακτιβιστικές, εκδηλώθηκαν παντού στην Ελλάδα, σε ηπειρωτική χώρα και νησιά.

ΕΚΤΟΣ από την Καστοριά βέβαια.

ΚΑΝΕΙΣ σύλλογος, πολιτιστικός, εξωραϊστικός, χορευτικός, προστασίας των προγονικών αγώνων δεν είχε την έμπνευση ή ευαισθησία να κάνει οτιδήποτε αντίστοιχο.

ΕΣΤΩ και στο μέγεθος ενός κουλουριού.

ΜΑΚΑΡΙ η Ελλάδα να μην αντιμετώπιζε την ανάγκη να εκφραστεί έτσι. Θα ήταν γραφικό μεν αλλά ήπιο και εμφατικό.

ΒΟΥΒΟΙ και σιωπηλοί παραμένουν και στην καλύτερη περίπτωση μοιάζουν να ενδιαφέρονται για τις επιδοτήσεις που εισπράττουν από το Κράτος, είτε με μορφή άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, είτε με προγραμματικές συμβάσεις και master plans. Υπάρχουν και άλλες ερμηνείες.

ΚΑΠΟΙΟΣ αναγνώστης που επικοινώνησε με την ΟΔΟ για να ζητήσει την παρουσίαση της είδησης σχολίασε ότι αλλού υπάρχουν λαγάνες και αλλού μαλαγάνες.

ΕΚΕΙ κούλουμα και εδώ λουκούμια. Και πως η Καστοριά στις φετινές Αποκριές, είχε μασκαράδες χωρίς να γιορτάζει καρναβάλια.

ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ, θα προσέθετε η ΟΔΟΣ.


Φωτογραφία: Αλέκος Φασσιανός, χωρίς τίτλο (Χαρταετός)

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Μαρτίου 2019, αρ. φύλλου 977






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ