11.6.19

Λόγος & Αντίλογος



Είπαν...  Ακροβολισμοί


● 8.2.2019 (Τεχνικές-κόλπα  του κ. Δραγασάκη, Αντιπροέδρου Κυβερνήσεως). Προέβη οι κ. Δραγασάκης σε γριφώδεις δηλώσεις για τα «κόκκινα δάνεια», αλλά εμμέσως ομολογεί ότι η οικονομία του κράτους κάθεται ουσιαστικά επάνω σε μία βόμβα. Αν επιλέξουν ρύθμιση κατά πώς θα τους εξυπηρετήσει στις προσεχείς εκλογές, τότε είναι αναπόφευκτο το να μήν εκραγεί. Και εν προκειμένω, το καρφί σε άρθρο του Ε.Τ. «ίσως κάποιοι τρέφονται με την ελπίδα ότι η βόμβα θα σκάσει στα χέρια των επομένων» (και συμπληρώνω: όλοι ξέρουμε ποιοι...). Και ανα αυτή τους η ελπίδα δεν είναι απατηλή, ας το ξέρει από τώρα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εις ό,τι αφορά τα «κόκκινα δάνεια».

● 27.1.2019 Οιμωγή με πεσιμισμό σε άρθρο στην Καθημερινή της κ. Τασούλας Καραϊσκάκη. «Η ελληνική οικογένεια αλλάζει δραματικά. Περισσότεροι εργένηδες, λιγότεροι γάμοι, περισσότερα διαζύγια, άρα και περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες, περισσότερες γεννήσεις εκτός γάμου, συγκατοίκηση εκτός γάμου, σύμφωνα συμβίωσης, άτεκνα ζευγάρια, ομόφυλα ζευγάρια... Η παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια χάνει διαρκώς έδαφος...» Πατρίδα! Πού πάμε; «Τι πταίει» για την αρνητική αυτή εξέλιξη; Δεν είναι ένας ο αρνητικός παράγων, δεν είναι ένα το αίτιο, είναι πολλαπλά! Από την παιδική μου ηλικία θυμούμαι, οι μεγαλύτεροί μας τα είχαν με τη μόδα και τα άσχημα εισαγόμενα από έξω. Οι έλληνες, έξυπνος λαός, αφομοιωτικός, αλλά πολλές φορές με φόρα μιμητική αφομοιώνει από άλλους στοιχεία αρνητικά. Μεγάλη, μεγίστη ευθύνη για τα δυσάρεστα φαινόμενα στην ελληνική οικογένεια υπέχουν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Θαρρείς και ανταγωνίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε επιδόσεις ποιος θα παρουσιάσει το πιο τολμηρό έργο! Εξαπατούν ακόμη και τους μεγαλυτέρους: «Κατάλληλο για ανηλίκους ηλικίας 17 ετών» και ας είναι με εικόνες ακατάλληλες και με αισχρότητες. Ξέρω ότι κάποιοι, ίσως και αρκετοί, θα με «τοποθετήσουν» στον προηγούμενο αιώνα. Το δέχομαι. Αλλάζω κουμπιά στην οθόνη μήπως και βρω κάτι ενδιαφέρον. Ποιότητα προγραμμάτων περί το μηδέν. Οι καλές εκπομπές παιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα είναι σπάνιες. Απογοητευμένος, γυρίζω στο βιβλίο. Αυτό τουλάχιστον εκτός από την πνευματική ευτυχία, αποδιώχνει από μπροστά μου τα απαίσια και απαράδεκτα των Μ.Μ.Ε. Στον ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, ΕΡΤ, ακούω μόνον ειδήσεις. Καλές, άξιες λόγου εκπομπές παρακολουθώ στον σταθμό Θεσσαλονίκης Άγιος Νικάνωρ. Οι άνθρωποι των Μ.Μ.Ε. σκηνοθέτες, παραγωγοί, συνθέτες και καλλιτέχνες, εν ονόματι της «ελευθερίας της τέχνης», ασυδοτούν με έργα δήθεν ψυχαγωγικά, με εικόνες και φράσεις πέραν κάθε ορίου. Δεν τους απασχολεί διόλου ποια παραδείγματα προβάλλουν στους νέους και στην οικογένεια, που αγωνιά και αγωνίζεται να ετοιμάσει τα παιδιά της για την αυριανή κοινωνία.

● 7.2.2019 Εις ό,τι αφορά τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο (γραφόμενα κατά καιρούς στον τοπικό τύπο η στήλη αυτή δεν υπεισέρχεται). Ωστόσο, πρέπει να εκτιμηθεί η θέση και η στάση του, καθώς παραμένει σταθερός στην παράταξη και το κόμμα που τον ανέδειξε και το οποίο υπηρέτησε. Μακάρι την ευθύτητα αυτή να την είχαν και άλλοι, που, δυστυχώς για την πολύπαθη δημοκρατία μας, κινούμενοι από την ωμή ιδιοτέλεια, την καταρρακώνουν και την εξευτελίζουν με μεταπηδήσεις, «κωλοτούμπες», «γκαζόζες» και 5 λεπτά στην ... τουαλέτα!

Ευχαριστών δια την φιλοξενία
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Φεβρουαρίου 2019, αρ. φύλλου 974


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ