1.6.19

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ


Μία ιερή αγελάδα

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

«Πολακιάδας» αναφορά κι αυτή την εβδομάδα. Και πως να μην συμβεί, όταν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Πολάκης, προτού αναλάβει χρέη υφυπουργού, το εισόδημα του ήταν τριπλάσιο και τετραπλάσιο! Με λίγα λόγια, ο πολιτικός της Αριστεράς και προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα, ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε, χωρίς κανέναν φραγμό πως οι νόμιμες (;) αποδοχές του κυμαίνονταν από τις 188.000 ως 282.000 ευρώ. Και θα σου εξηγήσω με απλά μαθηματικά τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Πολάκης.

Εφ’ όσον θεωρείται δεδομένο το ύψος της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης στις 7.000 ευρώ και χωρίς τις αυξήσεις από την παρουσία τους στις επιτροπές κοκ, συνεπάγεται 7.000 Χ 12 μήνες = 94.000 ευρώ. Αυτά είναι τα χρήματα που λαμβάνει ένας βουλευτής. Επαναλαμβάνω, χωρίς τα εξτραδάκια από την συμμετοχή τους σε συζητήσεις των επιτροπών κοκ. Επομένως, κάνοντας λόγο ο κ. Πολάκης για διπλάσια και τριπλάσια εισπρακτικά δεδομένα πριν την εμπλοκή του με την πολιτική, μιλούσε για ως 282.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές.

Τι «δουλειά» έκανε όμως ο κ. Πολάκης και εξασφάλιζε ένα τόσο μεγάλο ετήσιο εισόδημα; Ήταν κάποιος διευθύνοντας σύμβουλος σε κάποια επενδυτική εταιρεία; Ήταν μήπως κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας; Σαφώς και όχι αγαπητή ΟΔΟΣ. Την τελευταία πενταετία και πριν εκλεγεί στην θέση του βουλευτή, οι ψηφοφόροι της λεβεντογέννας Κρήτης τον είχαν εκλέξει ως δήμαρχο Σφακίων. Έτσι, αυτομάτως η μηνιαία δημαρχιακή αποζημίωση του ανέρχονταν περίπου στα 2.500 ευρώ, τουτέστιν 30.000 ευρώ ετησίως.

Πως λοιπόν ο κ. Πολάκης με τόση άνεση και χαλαρότητα μίλησε για μεγαλύτερα εισοδήματα πριν αναλάβει ως υφυπουργός; Μήπως συνέβη κάτι με τα δηλωθέντα εισοδήματα του κρητικού υφυπουργού; Μήπως οι δηλώσεις περί διατήρησης διπλών βιβλίων κατά την θητεία του στην δημαρχεία Σφακίων θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας; Διότι ακόμα και από τα δημοσιευμένα πόθεν έσχες του, δεν προκύπτουν τα εισοδήματα που δήλωσε πως εξασφάλιζε ο ίδιος. Θα απαντήσει κανείς ότι όσα είπε τα είπε εν τη ρύμη του λόγου του. Θα ανταπαντούσε κάποιος άλλος όμως για την γλώσσα την λανθάνουσα που λέει την αλήθεια.

Παράξενοι συνειρμοί, παράξενες δηλώσεις, από παράξενους κυβερνητικούς. Και για την ώρα δεν έχει ακουστεί η διενέργεια κάποιας εισαγγελικής έρευνας. Κατά την άποψη πολλών -αλλά και την δική μου- αυτές οι δηλώσεις θα έπρεπε να συγκεντρώσουν το περισσότερο ενδιαφέρον και αντικείμενο ελέγχου των αρμόδιων αρχών Κι όχι αυτό κάθ’ αυτό το καταναλωτικό δάνειο του Κρητός υφυπουργού, το οποίο λανθασμένα του χορηγήθηκε.

Και δεν το λέω εγώ αγαπητή ΟΔΟΣ. Το αναφέρουν μεγαλοστελέχη τραπεζών και ειδικοί του τραπεζικού συστήματος. Τόσο για την απαγόρευση χορήγησης δανείου σε υπουργό κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και για την διπλή υποθήκη του ίδιου ακινήτου για δύο δάνεια αξίας 400.000 ευρώ. Και δη σε κάποια πλαγιά ενός χωριού των Σφακίων. Ζήσε μου Μάη να φας τριφύλλι.

Από την άλλη αγαπητή ΟΔΟΣ, θα έπρεπε να τονιστεί για ακόμη μια φορά, πως ο κ. Πολάκης και ο κάθε «κύριος Πολάκης» δεν τοποθετήθηκαν στην κυβέρνηση πέφτοντας από τον ουρανό. Ούτε διέπραξαν κάποιο είδους πραξικόπημα και στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία. Αλλά εκλέχτηκαν από πολλές χιλιάδες πανέξυπνους συμπολίτες μας. Οι οποίοι πήγαν στην κάλπη, στήθηκαν σκεπτόμενοι μπροστά της, σήκωσαν το στυλό τους και «σταύρωσαν» τους πιο ικανούς που βρήκαν μπροστά τους. Και να τα αποτελέσματα των σοφών επιλογών, από τους σοφούς συνέλληνες. Υποψιάζομαι ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Καστοριά που για δεκαετίες άνοιξαν στρόφιγγες δανείων δισεκατομμυρίων σε προβληματικές γουνεμπορικές επιχειρήσεις των κολλητών των βουλευτών Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ των κακών εποχών, όσοι τα τσέπωσαν και τα ρύθμισαν με τις πλάτες των πολιτικών, νοιώθουν τώρα δικαιωμένοι. Πολλάκις Πολάκης στην Καστοριά.

Αυτή πάντα είναι η απάντηση σ’ όσους αναρωτιούνται για τον τρόπο που πολιτικοί τύπου Πολάκη, Κασιδιάρη και των κοινοβουλευτικών τραμπούκων, εισήλθαν στον στίβο της πολιτικής. Ή καλύτερα... στο ρίνγκ της πολιτικής. «Οι επιλογές του πάνσοφου ελληνικού λαού». Αυτή την απάντηση να συγκρατήσεις εσύ αγαπητή ΟΔΟΣ. Αυτή και μόνο αρκεί. Τουλάχιστον καλύπτει εμένα. Και ποιος ξέρει; Ενδεχομένως να καλύπτει κι εσένα. Και πολλούς άλλους εκεί έξω.

Όταν από την άλλη, πολλοί συμπολίτες μας που επέλεξαν τον ΣυΡιζΑ ως την πιο ικανή και συμφέρουσα επιλογή για την διακυβέρνηση του τόπου, και ξαφνικά βρέθηκαν παραπλανημένοι κι εξαπατημένοι, διαλαλούσαν πως η κυβέρνηση δεν είναι η «πραγματική Αριστερά». Σ’ εκείνο το σημείο, προσγειώνονται ανώμαλα στην άβολη πραγματικότητα. Κι όμως πρώην φίλοι του Αλέξη, του Νικόλα και των λοιπών συντρόφων. Αυτό ακριβώς είναι η Αριστερά. Είναι αυτό που διαδραματίζεται εδώ και 4+ έτη, χωρίς να απουσιάζει ούτε ένα κόμμα μα ούτε και τελεία.

Δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί διαφορετικά η Αριστερά στην Ελλάδα. Ειδικά όταν έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Και τα αποτελέσματα εκείνης της διακυβέρνησης είναι ορατά και δύσκολα αναστρέψιμα ακόμη και σήμερα. Παρ’ όλα τα χρόνια που έχουν περάσει από την τελευταία της εφαρμογή. Επιδόματα φτώχειας και «κοινωνικό» κράτος από την υπερφορολόγηση των ίδιων των ήδη εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών. Καμία «δωρεάν» παιδεία, καμία «δωρεάν» υγεία. Όλα είναι «υπερτιμολογημένα» από την κεντρική εξουσία. Που προφανώς δεν βάζει το χέρι στην τσέπη της για να τα προσφέρει όλα «δωρεάν». Αλλά το βάζει βαθειά στην τσέπη των πολιτών. Μέσω της τεράστιας φορολόγησης.

Και που μέσα στην εβδομάδα, οι συνδικαλιστές του ΗΣΑΠ, πραγματοποίησαν πολύωρη απεργία, καθημερινή ημέρα, που ο κόσμος καλύπτει τις μετακινήσεις του και με τον «Ηλεκτρικό». Μάλιστα, μία από τις αιτίες για να κάνουν «κοπάνα» από την δουλειά τους, ήταν η «πολύωρη αναμονή του επιβατικού κοινού στα εκδοτήρια με αντίστοιχη ταλαιπωρία των εκδοτών». Έτσι, οι πανέξυπνοι «νταραβερτζήδες» των ΜΜΜ, αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν εις διπλούν το επιβατικό κοινό. Τόσο με την αναμονή τους στα εκδοτήρια, όσο και με την υστέρηση των πολιτών ενός από τα βασικά ΜΜΜ για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Αγαπητή ΟΔΟΣ, η κατάσταση στην Ελλάδα, έχει ξεπεράσει κάθε είδους φραγμών. Ηθικών και μη. Επί σειρά ετών. Ξεθάβοντας και προσπαθώντας να επαναφέρει ένα είδος κοινοβουλευτικού unκαθωσπρεπισμού, τύπου Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Κι ο τόπος θα συνεχίσει να ολισθαίνει, όταν η κεντρική εξουσία οδηγεί την πολιτική ζωή στο παρελθόν. Και πόσο δε, σε παρελθοντικές περιόδους, που όμοιες του θα συναντούσε κανείς στο μακρινό 1989. Και όχι μόνο. Δυστυχώς για όλους εμάς που παραμένουμε στην Ελλάδα του ΣυΡιζΑ, της Χρυσής Αυγής και των ΑνΕλ, όπως και της Ελληνικής Λύσης προσπαθώντας για μια αξιοπρεπή επιβίωση σ’ ένα αναξιοπρεπές κράτος.

Ιωάννης Σκόρδας

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Φεβρουαρίου 2019, αρ. φύλλου 975

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ