17.7.19

ΟΔΟΣ: 5.000,00 €


[...] Εισηγούμαι την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Καστοριάς – Αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας-Τουρισμού στην 9η Διεθνή Έκθεση Γούνας “Fur Excellence in Athens” 28 & 29 Μαρτίου 2019, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών (ΣΕΓ), καθώς και την έγκριση δαπανών συμμετοχής στην έκθεση, του ποσού των 5.500,00 € που αφορούν στην ενοικίαση χώρου-περιπτέρου, στην προμήθεια (εκτύπωση) μουσαμά (banner) για την εσωτερική διακόσμηση του περιπτέρου και στα έξοδα αποστολής έντυπου ενημερωτικού υλικού (τουριστικούς οδηγούς, χάρτες κ.α) από Καστοριά Αθήνα με ταχυμεταφορά.Την εκπροσώπηση του Δήμου Καστοριάς στην Έκθεση, από την Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας & Τουρισμού κα Άννα Πετσάλνικου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ευάγγελο Στεργιόπουλο, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αθήνα από την Πέμπτη 28/3 έως το Σάββατο 30/3 και η μετάβαση τους θα γίνει οδικώς, Καστοριά-Θεσσαλονίκη-Καστοριά, με υπηρεσιακό όχημα και αεροπορικώς Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης θα καλυφθούν από τον ΚΑΕ "Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων αιρετών" προϋπολογισμού του Δήμου Καστοριάς οικονομικού έτους 2019. Η ΑντιδήμαρχοςΤουρισμού-Αθλητισμού-Επιχειρηματικότητας & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Άννα Πετσάλνικου.
* * *

Η  ΕΝΤΥΠΩΣΗ
εντύπωση  που αποκόμισαν οι εμπορικοί επισκέπτες της Εκθέσεως Γούνας σχετικά με τον Δήμο και την Καστοριά,  που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, είναι αυτή η αναβαθμισμένη σταματούρα, που αντί για παλτό ή φασκιές γούνας είχε επάνω της έντυπο (διαφημιστικό) υλικό του Δήμου Καστοριάς και το αναλόγιο που διευκρίνιζε —προς αποφυγή των παρεξηγήσεων— ότι το λαμπρό περίπτερο ανήκει στον Δήμο Καστοριάς.

ΤΩΡΑ, αν είναι ποτέ  δυνατόν, με αυτή την αισθητική της εικόνας που παραπέμπει σε κάτι πολύ πρόχειρο και εντελώς ευτελές, εκτός από την Γούνα της Εκθέσεως του Σ.Ε.Γ. να προβλήθηκε ο Δήμος Καστοριάς, ιστορικά, τουριστικά, εμπορικά, αυτό δεν είναι δύσκολο να το συμπεράνει ο θεατής της φωτογραφίας.

ΠΟΣΟ μάλλον ο εμπορικός επισκέπτης, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση δικαιούται να σκεφθεί ότι εύλογα αυτοεξορίστηκαν οι εκθέτες από «μια πόλη του να φεύγεις και όχι του να μένεις».

ΜΕΡΙΚΕΣ εκατοντάδες χιλιόμετρα πίσω στην Καστοριά, η αισθητική της εικόνας, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως κουίζ:

ΓΙΑΤΙ χρειάστηκαν τα 5.500,00 ευρώ από τον πένητα προϋπολογισμό του Δήμου Καστοριάς, προκειμένου όχι μόνο να σιγοντάρει δυστυχώς ο Δήμος Καστοριάς την απαγωγή της Γούνας από την πόλη και την περιοχή, αλλά και για να διαφημίσει urbi et orbi των Αθηνών, την απόλυτη αισθητικής κακογουστιάς και προχειρότητας; Της πόλης του Λώτ.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Απριλίου 2019, αρ. φύλλου 981

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/7/19

    Μα, για να κάνουν το τζάμπα 3ήμερο αεροπορικό ταξιδάκι τους...... Όλα πληρωμένα, για 3 ημέρες..... φαγητό, αεροπλάνα, μετακινήσεις, έξοδα, ξενοδοχεία, και, φυσικά, αποζημίωση εκτός έδρας!!! Πληρωμένα, από τους φτωχούς δημότες, των Εν Τιμή!
    Χόρτασαν ταξιδάκια πέντε χρόνια. Επιτέλους φεύγουν!!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ