27.9.19

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς: Τα δεδομένα αλλάζουν

Το νέο «αναπτυξιακό» σχέδιο νόμου, που έφερε η κυβέρνηση και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο.
Οι εργαζόμενοι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε σειρά διατάξεων που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτόνομης ανεμπόδιστης λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων.
Η μόνη απάντηση, απέναντι στην απαράδεκτη κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του πολυνομοσχεδίου, που ως μόνο στόχο έχει τον έλεγχο και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την απαξίωση του Ο.ΜΕ.Δ. είναι η απεργία.
Έτσι το διοικητικό Σσμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς, μετά από πρόταση της ΓΣΕΕ καθώς όπως είναι γνωστό είναι εγκλωβισμένη από τις πρακτικές τρομοκρατίας του ΚΚΕ –ΠΑΜΕ που έχει οδηγήσει την Συνομοσπονδία σε διορισμό διοίκησης και δεν έχει την δυνατότητα να προκηρύξει απεργία, συνεδρίασε και αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα του νομού Καστοριάς, την Τετάρτη 02/10/2019 ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο (κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ) που ανακοίνωσε και ανάρτησε για διαβούλευση η κυβέρνηση.
Οι ώρες είναι κρίσιμες και η στάση όλων μας διαμορφώνει συσχετισμούς και δυναμικές.
Όλοι μαζί συμμετέχουμε μαζικά, ειρηνικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου, την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2018.
Η Διοίκηση του ΕΚΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ