17.9.19

ΟΔΟΣ: Ασφαλώς και προβληματίζει


Το δελτίο τύπου συνοδεύτηκε από... φωτογραφία-κολάζ.

ΣΥΜΦΩΝΑ με ανακοίνωση που διανεμήθηκε στον τύπο, ο νεοεκλεγείς (επόμενος) δήμαρχος Καστοριάς, κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά στο γραφείο του, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ εάν προηγούμενοι δήμαρχοι, αμέσως μετά την εκλογή τους και πάντως πριν την ανάληψη των καθηκόντων και την ορκωμοσία τους, ή οποτεδήποτε πραγματοποίησαν ποτέ μια ανάλογη επίσκεψη στον Εισαγγελέα Καστοριάς.

ΑΛΛΩΣΤΕ πόση εθιμοτυπία μπορεί να ασκεί ―και με βάση ποιο πρωτόκολλο― ένας Εισαγγελέας (;).

ΓΕΓΟΝΟΣ είναι πώς σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή κι' εάν προηγούμενοι δήμαρχοι είχαν πραγματοποιήσει ανάλογες επισκέψεις, δεν ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου.



ODOS Korentzidis, dimarxos Kastorias
ΟΔΟΣ 20.6.2019 | 991


* * *

Δελτίο τύπου κ. Ι. Κορεντσίδη: 

Εθιμοτυπική συνάντηση του Γιάννη Κορεντσίδη 
με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς

Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς κ. Νικόλαο Καραμολέγκο επισκέφθηκε ο Γιάννης Κορεντσίδης με τον οποίο είχε μία συνάντηση γνωριμίας, όπου πραγματοποιήθηκε μία πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση.

* * *


Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση, να διανέμεται δελτίο τύπου γι' αυτή την συνάντηση, οπωσδήποτε παρουσιάζει διπλό (τουλάχιστον) ή και τριπλό ενδιαφέρον.

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ έχουμε δει εκλεγμένους αμέσως μετά την νίκη ή την ανάληψη των καθηκόντων τους, να σπεύδουν να υποβάλλουν τα "σέβη" τους π.χ. στον μητροπολίτη ―οπότε η εθιμοτυπία, έχει ένα κάποιο περιεχόμενο (*).

ΕΠΙΣΗΣ, η έμφαση στην εθιμοτυπία καταγράφεται ως δυνητικό στοιχείο ενός πολιτικού στυλ, όπως αυτό που φιλοτεχνεί από την πρώιμη προεκλογική περίοδο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καστοριάς.

ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ περισσότερο στην εικόνα, το θέαμα ή το "θεαθήναι" ίσως.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ είναι δεδομένο που πρέπει να διαπιστωθεί εάν σχετίζεται ―κατά την φιλοσοφία του νέου (επόμενου) δημάρχου― με την ουσία της εκλογής.



ΔΕΥΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΝΕΡΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
ΟΔΟΣ 14.3.2019 | 977


* * *
«Η τιμή του τριχλωρο-τετράχλωρο αιθάνιου στην πηγή "Μπουσμπουνάρι" (που υδρεύεται επικουρικά η πόλη της Καστοριάς) ήταν 4 μονάδες επάνω από το επιτρεπτό όριο και αμέσως έκλεισα την πηγή και ενημέρωσα τον Εισαγγελέα και όλες τις υπηρεσίες. Αν χρειαστεί αυτή η πηγή να ξαναμπεί στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης πρέπει να μπουν φίλτρα ή δεν θα την χρησιμοποιούμε καθόλου και πρέπει να βρούμε από αλλού νερό».

Στέλιος Φουλιράς
πρόεδρος ΔΕΥΑΚ - δημοτικός σύμβουλος Α.Αγγελλή,
νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Ι. Κορεντσίδη.

* * *


ΤΕΛΟΣ η προβολή μιας εθιμοτυπικής επίσκεψης, έστω και του απλού για την ώρα συμπολίτη, και πάντως αρκετά πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, στον Εισαγγελέα Καστοριάς...

ΟΤΑΝ μόλις 2-3 μήνες πριν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς (δημοτικός σύμβουλος του κ. Α. Αγγελή και επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Ι. Κορεντσίδη) ανακοίνωνε ότι επισκέφθηκε τον ίδιο Εισαγγελέα…

ΟΧΙ εθιμοτυπικά, αλλά για να τον ενημερώσει σχετικά με τα επικίνδυνα ευρήματα καρκινογόνου ουσίας στο νερό της βρύσης της ΔΕΥΑΚ.

ΕΝΩ μερικές μόνο ημέρες προηγουμένως, αποκαλύφθηκε διαρροή δηλητηρίου στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, στο κλείσιμο επιχείρησης και στον κίνδυνο επιμόλυνσης και επέκτασης του προβλήματος στον υδροφόρο ορίζοντα…

ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προβάλλοντας και άλλες πτυχές του ζητήματος…

ΑΣΦΑΛΩΣ και προβληματίζει.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, τις συνθήκες που αυτή έγινε, την προβολή που δόθηκε.

ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ τις προτεραιότητες.

ΜΕΡΙΚΕΣ φορές η περίσκεψη προλαμβάνει.



( * ) «Λίγο νωρίτερα ο Γιάννης Κορεντσίδης παραβρέθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικάνορα, όπου εορτάστηκε η ιερά μνήμη του αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του ιατρού και θαυματουργού, παρουσία του νέου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη. Ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε και στους δύο να τους προστατεύει ο άγιος Λουκάς και να τους χαρίζει πνευματική και σωματική υγεία». Απόσπασμα από (άλλο) δελτίο τύπου του κ. Ι. Κορεντσίδη [σχετικά "εδώ"].


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Ιουνίου 2019, αρ. φύλλου 991.



Σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/9/19

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/9/19

    Πλαστή φωτογραφία???!!!!
    Τι άλλο θα δούμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ