12.10.19

Συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ Καστοριάς στους εργαζόμενους του δήμου Καστοριάς

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί 
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις εργαζομένων

Η πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μαζί και η σημερινή με την απαγόρευση των προσλήψεων, την ελλιπή χρηματοδότηση, την εμπορευματοποίηση της προσχολικής αγωγής, την αντιμετώπιση ως parking των παιδιών, βάζει διαρκή εμπόδια στο δικαίωμα της πρόσβασης.
Κάθε χρόνο τα νέα ζευγάρια ξεκινούν τη νέα χρονιά αγωνιώντας, αν το παιδί τους θα καταφέρει να μπει σε μια δημόσια δομή ή αν θα αναγκασθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη γι’ αυτήν τους την ανάγκη.
Η προσχολική αγωγή αποτελεί αναγκαιότητα για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού και την ομαλή κοινωνικοποίησή τους και όχι πολυτέλεια ή προνόμιο.
Το εκπαιδευτικό έργο επιτάσσει μόνιμη και σταθερή εργασία και πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να υπάρχει το απαραίτητο εργασιακό προσωπικό και να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις.
Η νέα Δημοτική Αρχή με την 98/2019 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε τη μη ανανέωση των συμβάσεων οκτώ εργαζομένων των Νομικών Προσώπων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού οι οποίοι εργάζονται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής του ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα έβαλε λουκέτο σε τρεις κοινωνικές δομές (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Δισπηλιού, Πολυκάρπης και Β’ παιδικού σταθμού Καστοριάς).
Το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Καστοριάς συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου Καστοριάς και συνηγορεί με τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που εκφράζονται με το δελτίο τύπου.
• Καμιά απόλυση εργαζομένων, ανανέωση όλων των συμβάσεων και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου
• Συγχώνευση των νομικών προσώπων στο δήμο
• Προσλήψεις μονίμου προσωπικού
• Δημόσιοι δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς
• Δεν θα ανεχθούμε καμιά υπονόμευση των δημοτικών παροχών του δήμου που οδηγούνε έμμεσα στην ιδιωτικοποίηση.

Ο Πρόεδρος
Σταύρος Νικολάου

Η Γενική Γραμματέας
Κλεοπάτρα Μαμιάκα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ