11.10.19

Ανακοίνωση του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς

Η νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Καστοριάς, με δεκανίκι της την «Προοδευτική – εναλλακτική» παράταξη του κ. Ταμήλια, κατάφερε στον 1ο μήνα της θητείας της, με διαδικασίες fast track, να απολύσει 8 εργαζόμενους του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και κοινωνικής ζωής» του ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα να βάλει λουκέτο σε τρεις κοινωνικές δομές (Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Δισπηλιού, Πολυκάρπης και Β’ Δ.Π.Σ. Καστοριάς).

Με εισηγήσεις που άλλαξαν λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (ορθή επανάληψη της απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου), με επίκληση ως «σπουδαίου λόγου κατά την κείμενη νομοθεσία», την πρόφαση ότι οι 8 εργαζόμενοι αποτελούν πλεονάζον προσωπικό, παρουσιάζοντας διαστρεβλωμένα στοιχεία για τις αναλογίες παιδιών- παιδαγωγικού προσωπικού (η δε «επιστημονική» ομάδα Ταμήλια μας παρουσίασε στοιχεία από το ΦΕΚ που αφορά στις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νομοθεσία άσχετη με το θέμα, θολώνοντας τα νερά και δημιουργώντας εντυπώσεις), αγνοώντας προκλητικά τις διατάξεις του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών (ΦΕΚ 4249/τ. Β’/5-12-2017, άρθρο 8), για τη συγκρότηση των τμημάτων των δημοτικών παιδικών σταθμών και τις απαραίτητες αναλογίες παιδιών - παιδαγωγικού προσωπικού, με ειρωνικά σχόλια για τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, κατάργησαν κάθε έννοια νομιμότητας και δικαιοσύνης, δυστυχώς στις πλάτες  των 8 εργαζομένων.

Θα σταθούμε στο πλευρό των 8 εργαζομένων, όπως ήμασταν μέχρι σήμερα και θα διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι των δήμων του νομού Καστοριάς, θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και παιδείας, που έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν οι δημότες της ακριτικής μας περιοχής.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στις απολύσεις εργαζομένων.

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ν. Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ