14.10.19

Λόγος & Αντίλογος



Κύριε Διευθυντά,

Εύγε! στους Έλληνες πατριώτες διαφόρων επαγγελμάτων (επιστήμονες, λογοτέχνες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, ιδιώτες και ιερωμένοι), οι οποίοι απευθύνουν ανοικτή επιστολή προς τον αυριανό πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με το αγνό πατριωτικό αίτημα και αίσθημα να εργασθεί η νέα κυβέρνηση δραστηρίως και αποτελεσματικώς για την ακύρωση της κακή τη μοίρα «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Το περιεχόμενο της επιστολής εδράζεται σε ατράνταχτη επιχειρηματολογία, αδιάσειστα πραγματολογικά –ιστορικά– και νομικά επιχειρήματα, που αποδεικνύουν το τεράστιο ψεύδος και ιστορικό λάθος των συντρόφων Τσίπρα και Κοτζιά και ΣυΡιζΑ σε βάρος της πατρίδας μας. Ο αρμόδιος υπουργός ή οι υπουργοί της νέας κυβερνήσεως του Μητσοτάκη με βάση το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής δύνανται και επιβάλλεται να δράσουν χωρίς αναβολή, εν ονόματι του φρονήματος, της βουλήσεως και της προτάσεως της συντριπτικότατης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού – να εισαγάγουν αρμοδίως το θέμα ακύρωσης της λεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών, της πασιφανώς βλαπτικής και ασύμφορης για την Ελλάδα συμφωνίας. Ο σύντροφος πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, επειδή προφανώς είναι ανίκανος, λόγω και της λίθινης ιδεολογίας του και της προσκολλήσεώς του στο 1947..., να συλλάβει το νόημα της ανοιχτής επιστολής – τη βοηθεία κάποιων καλών (ει τύχει) συμβούλων του – να κατανοήσει και να παραδεχθεί το εθνικό λάθος του, ώστε εφεξής να είναι πολύ προσεχτικός στην προσέγγιση εθνικών θεμάτων. Ο ελληνικός λαός τιμωρεί τους καταφώρως και αναφανδόν βλάπτοντας την πατρίδα.

Ας σταθμίσει ο κ. Τσίπρας από τώρα την στάση του, εφόσον θέλει να είναι ο πρώτος κάποιου κόμματος (του 4%), κόμματος φυσαρμόνικα. Και για να μη εξοστρακιστεί πολιτικά τελείως, να παύσει να λέγει και να πράττει όσα δημαγωγικά δικά του τα ονομάζει «πατριωτικά»... Επί τέλους! Ας διαβάσει λίγο την Ιστορία της Ελλάδος, ιδιαιτέρως της αιματοβαμμένης γης της Μακεδονίας και της Ηπείρου ή και την ιστορία και βιογραφία πολιτικών. Αν βρει προδοτικές αποφάσεις και ενέργειες, αυτές μεν να συναισθανθεί ότι είναι καιρός πια να τις καταδικάσει, όλες τις άλλες όμως, που ήταν υπέρ της πατρίδας, της ελευθερίας, ανεξαρτησίας και τιμής της Ελλάδος να τις παραδέχεται και να κινείται στα εθνικά όριά. Τα περασμένα που δίχασαν τους Έλληνες «μακράν αποθώμεθα», να τα εγκαταλείψουμε, να τα διώξουμε μακριά μας, προσηλωμένοι στην ενότητα του ελληνικού λαού, μάλιστα στους τωρινούς καιρούς με προφανείς κινδύνους.

Ευχαριστώ διά την φιλοξενία
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Ιουλίου 2019, αρ. φύλλου 993

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ