12.10.19

Special Olympics




2η Ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων Special Olympics στην  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εταιρεία  Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

Σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 17.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καστοριάς, οργανώνεται ενημερωτική ημερίδα για την ανάπτυξη προγραμμάτων Special Olympics στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία και η αποστολή των Special Olympics και οι τρόποι ανάπτυξης ενός τοπικού προγράμματος Special Olympics με απώτερο στόχο τη διοργάνωση αγώνων και συμμετοχή αθλητών με διανοητική αναπηρία από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Με την ευγενική συνεργασία της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, τα Special Olympics Hellas αποφάσισαν τη λειτουργία τοπικού προγράμματος. Όπως είναι γνωστό η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 έχοντας ως σκοπό την κοινωνική ένταξη ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμό).
Σκοπός της δημιουργίας του τοπικού προγράμματος Special Olympics στην Καστοριά είναι η ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, τοπικούς, περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς αγώνες Special Olympics χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Στην ανωτέρω δράση έχει κληθεί να τιμήσει με την παρουσία του το σύνολο των αρχών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας καθώς και άλλοι επίσημοι. Η όλη εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 χώρες ανά την υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής. Για περισσότερες πληροφορίες: www.specialolympicshellas.gr και www.playunified.specialolympicshellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ