25.11.19

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών με τα προγράμματα ΕΣΠΑ στο Δήμο Καστοριάς

Αγανακτισμένοι είναι οι 19 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων στους δυο βρεφικούς σταθμούς και στο ΚΔΑΠ της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ μέσω της διαχειριστικής αρχής Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Το πρόβλημα μισθοδοσίας του εν λόγω προσωπικού, υφίσταται εδώ και 13 χρόνια με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά, έτος 2019, να έχουν μείνει απλήρωτοι 11 μήνες παρά το ότι πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Η δημοτική αρχή, στην οποία απευθύνθηκαν επανειλημμένως επικαλείται την ελλιπή χρηματοδότηση. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι αυτοί να μην γνωρίζουν πότε και αν θα πληρωθούν και να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν πλέον στις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για:
-Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την εξασφάλιση της τακτικής πλέον πληρωμής τους
-Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, που ναι μεν συναρτώνται με τα συγκεκριμένα προγράμματα σήμερα, όμως η παρουσία τους είναι αναγκαία και κρίσιμη για τη συνολική λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και λοιπών δομών και έχουν προσληφθεί από χρόνια και με διαδικασία ΑΣΕΠ.

Οι βουλευτές
Γιάννης Δελής
Λεωνίδας Στολτίδης

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος25/11/19

  Βγάλε την σκούφια σου και βάρα με το Κάπα Κάπα Ε....
  Εκείνα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις των απολυμένων στα 902 σριστερά στα FM τι έγινε;
  Ισολογισμό εκδίδει η εκδοτική του Περισσού ποτέ;

  Έρρωσθε

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ