23.11.19

Παρουσίαση βιβλίου
Η παρουσίαση του βιβλίου της
Σόνιας Ευθυμιάδου Παπασταύρου

Της πατρίδας…


θα παρουσιαστεί αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11:30  στο μουσείο Μακεδονικού αγώνα στην πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντολτσό Καστοριάς.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι κυρίες Αλίκη Καζταρίδου, τέως σχολική σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και η Αγγελική Βόλτση, δασκάλα, πρόεδρος συλλόγου Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.


Εκδόσεις Πελασγός
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79  Αθήνα 
τηλ. 210 3628976, 210 6440021, 2103638435
e-mail:acroceramo@hellasbooks.gr
ISBN13: 9789605225742
αριθμός σελίδων: 564


Ένας νέος άντρας, μέλος συλλόγου της πόλης μας, με παραδοσιακή στολή και σκούρα μάτια, στάθηκε, άθελά του, όχι η αιτία, μα η αφορμή. Πετάχτηκε από τη θέση του, τη λαμπρή μέρα της 11ης Νοεμβρίου 2018 μες στον Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς μόλις τελείωσα τον πανηγυρικό, ζητώντας μου το κείμενο της ομιλίας μου. Μου το ζήτησε με πολλή λαχτάρα, λέγοντας πως ήθελε να τα ξαναδιαβάσει όσα πριν από λίγο είχε ακούσει, πράγματα που είπε πως για πρώτη φορά άκουγε. Κι όμως, εγώ τα είχα προ πολλού δημοσιεύσει. Μα του το υποσχέθηκα. Προσωπικά, πίστευα πάντοτε πως όποιος ήθελε μπορούσε εύκολα να βρει τα ιστορικά στοιχεία που ανακαλύπτω εδώ και δυο τουλάχιστον δεκαετίες, καθώς προχωρώ σε άμεση δημοσίευσή τους στον τοπικό τύπο. Όμως, φτάνοντας στο σημείο να δυσκολεύομαι πια και η ίδια να εντοπίζω αυτό που ψάχνω, αφού έχουν πληθύνει τα δημοσιεύματα, και γνωρίζοντας πως δικαιούνται να ξέρουν και όσοι δεν είναι συνδρομητές της εφημερίδας όπου δημοσιεύω, προχώρησα σ' ένα γενναίο συμμάζεμα.Σ' αυτό το βιβλίο, λοιπόν, βρίσκονται συγκεντρωμένα τα της Πατρίδας, της ιδιαίτερης, μα και της μεγάλης. Άνοιξα το συρτάρι και από τα ατάκτως ερριμμένα πολλά πια άρθρα μου τα ξεχώρισα και τα συμμάζεψα εδώ. Τα θέτω όλα στη διάθεσή σας. Από αγάπη στην Πατρίδα και σε σας. Όχι μόνο γιατί "τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί", μα προπαντός γιατί όλοι εμείς η ίδια η Πατρίδα μας είμαστε.
[Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ