14.12.19

Μειώσεις δημοτικών φόρων



◾Μείωση στα δημοτικά τέλη Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης κατά 12,5% το 2020 αποφάσισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Με «πυρά» από την πλευρά της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η μείωση των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 12,5% για το 2020. Στη συνεδρίαση έγινε λόγος για αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης  του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα πως η μείωση θα ανερχόταν στο 50% από τον πρώτο χρόνο διοίκησης. «Τέσσερα χρόνια επί 12,5% ίσον 50%», απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Τέλος για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις εργασίες στους σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης, θα υπάρξει μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 80% για το 2020.

◾Σε νέα μείωση ύψους 3% θα προχωρήσει ο Δήμος Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των ανταποδοτικών τελών του δήμου για το έτος 2020, όπως αποφασίστηκε μετά από ψηφοφορία, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η μείωση των δημοτικών τελών στο Δήμο Πειραιά ανέρχεται στο 13% σε όλες τις κατηγορίες, σε διάστημα 5 ετών. Επίσης, συνεχίζεται η έκπτωση των δημοτικών τελών 68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, σε περιοχές που εκτελούνται έργα του μετρό.

◾Μηδενικές θα είναι οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του Δήμου Κοζάνης (καθαριότητας και φωτισμού για κατοικίες, φιλανθρωπικά νοσηλευτικά ιδρύματα, καταστήματα, ξενοχοδεία) για το έτος 2020, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής, που ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Προοπτική είναι του χρόνου να μειωθούν τα τέλη, όπως ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μάρκος Φλώρος και αφορά όλα τα τέλη.

◾Την μείωση των δημοτικών τελών για το 2020 κατά 10% αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς. Παρά την αντίθεση άποψη της υπηρεσίας, η οποία εισηγήθηκε στο σώμα να παραμείνουν τα τέλη ως έχουν και να μην υπάρξει κάποια μείωση, το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς έλαβε την πολιτική απόφαση να υπάρξει μείωση που θα αγγίζει το 10%. Σημειώνεται πως υπέρ της μείωσης τάχθηκαν στο σύνολο τους οι παρατάξεις του δήμου, έκτος από το ΚΚΕ που επιθυμούσε μεγαλύτερη μείωση τελών.

◾ Τέλος μειώνονται τα δημοτικά τέλη κατά 5,5% για όλα τα νοικοκυριά στον Δήμο Ιωαννιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ