3.12.19

Είπαν


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αποσπάσματα της συνέντευξης

του νέου δημάρχου Καστοριάς, Ιωάννη Κορεντσίδη, για την ανακοίνωση των αντιδημαρχιών και των αντιδημάρχων


«Όταν τονίζαμε διαρκώς ότι είμαστε έτοιμοι, εδώ και πολλούς μήνες, δεν ήταν απλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Έτσι, χωρίς καμία καθυστέρηση και προκειμένου από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε επισήμως τη διοίκηση του Δήμου Καστοριάς, θέλουμε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα άπαντες, γνωρίζοντας ο καθένας επακριβώς τις αρμοδιότητές του.

Η νέα αντίληψη της νέας δημοτικής αρχής είναι ότι χρειάζεται εντατικοποίηση δουλειάς, προγραμματισμός και έγκαιρος σχεδιασμός, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει.
Σκοπός είναι να λειτουργήσει o δήμος συντονισμένα και γρήγορα, να υπάρχει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Απαιτείται πολλή και εντατική δουλειά. Στοχοπροσήλωση. Αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος. Το ζήτημα δεν είναι το πώς ή με ποιους και ποιες θα στελεχωθούν οι θέσεις. Το ζήτημα είναι το ποιος ή ποια μπορεί να κάνει δουλειά. Να δρομολογήσει έργο και να φέρει αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά ανακοινώνονται τόσο γρήγορα ονόματα θέσεις και αρμοδιότητες, ενώ άμεσα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις με τα ονόματα που θα στελεχώσουν όλες τις δομές και τα νομικά πρόσωπα του δήμου. Η διάρκεια της θητείας των αντιδημάρχων, βάση και των σχετικών εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί είναι μονοετής. Όμως όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη θα υπάρχει για όλους αξιολόγηση στο τρίμηνο και στο εξάμηνο. Το αποτέλεσμα θα επιβραβεύεται ενώ η έλλειψη αποτελέσματος ή της επίτευξης των στόχων θα επιφέρει πιθανόν αλλαγές.

Την Δευτέρα το πρωί θα συνεδριάσει επισήμως η 1η Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά επειδή δε θέλουμε να χάσουμε ούτε λεπτό, σήμερα είναι προγραμματισμένη μία πρώτη άτυπη συνάντηση με τους αντιδημάρχους. Εγώ θα είμαι στο γραφείο μου, στο δημαρχείο την Δευτέρα στις 7 το πρωί».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 999


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ