1.1.20

Όλα σ' αυτόν τον κόσμο είναι μια φάρσα | Tutto nel mondo è burla




Απόσπασμα από το φινάλε της β' πράξης του Falstaff του Giuseppe Verdi, που μεταδόθηκε σε HD απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς, στις 14 Δεκεμβρίου 2013.

Η παράσταση έκλεισε θριαμβευτικά με τα φώτα της πλατείας να ανάβουν σταδιακά στα τελευταία λεπτά της μουσικής και όλη η αίθουσα να μεταβάλλεται προς στιγμήν σε προέκταση της σκηνής στο πνεύμα του σαιξπηρικού teatrum mundi, αλλά και του τελευταίου χορωδιακού: «Tutto nel mondo e burla» (Όλα σ' αυτόν τον κόσμο είναι μια φάρσα), με την ειρωνική αλλά και φιλοσοφική διάθεση του οποίου ο μεγάλος συνθέτης σφράγισε το κύκνειο άσμα του.

Διευθυντής ορχήστρας: James Levine. Σκηνοθεσία: Robert Carsen. Σκηνικά: Paul Steinberg. Κοστούμια: Brigitte Reiffenstuel. Φάλσταφ: Ambrogio Maestri. Νανέτα: Lisette Oropesa. Άλις: Angela Meade. Κυρία Κουΐκλι: Stephanie Blythe. Μεγκ Πέϊτζ: Johnson Cano. Φέντον: Paolo Fanale. Φορντ: Franco Vassallo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ