29.2.20

Πρόσωπα 2019 [7]


ODOS | efimerida tis Kastorias | Prosopa 2019
ΟΔΟΣ 2.1.2020 | 1019

Ολυμπία Τελιγιoρίδου

Η κυρία που άντεξε



[+] Η τέως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής με τον ΣυΡιζΑ που επανεκλέχθηκε στο αξίωμα της βουλευτή Καστοριάς, για να υπηρετήσει το κοινοβούλιο και την περιοχή από τις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πια, φαίνεται να πέτυχε ένα σχετικό επίτευγμα. Υπό αντίξοες συνθήκες.

Υπάρχουν ασφαλώς αυτοί που υποστηρίζουν ότι η επανεκλογή της τον Ιούλιο του 2019 υπό τις συνθήκες που έγινε, αποδεικνύει την σοβαρή κρίση ταυτότητας, εκπροσώπησης και προσανατολισμού της Κεντροαριστεράς στην εκλογική περιφέρεια της Καστοριάς.
Και το σημαντικό κενό σε πρόσωπο που άφησε πίσω του ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, άλλοτε βουλευτής και υπουργός που μονοπώλησε ασφυκτικά εν οι παικτοίς σχεδόν την "δημοκρατική παράταξη", σε μια αρκετά συντηρητική περιφέρεια όπως της Καστοριάς, πολιτευθείς βεβαίως με παλαιοπολιτικό τρόπο που περιλάμβανε τις πελατειακές σχέσεις.

Όμως ακόμη και να είναι έτσι ή κάπως έτσι, γεγονός είναι ότι η εκλογή της κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου το καλοκαίρι του 2019, που προέρχεται άλλωστε από το ΠαΣοΚ και πολιτεύθηκε στις τάξεις του στο παρελθόν, συνιστά εξέλιξη με θετικά χαρακτηριστικά και δεν ισοδυναμεί με έκφραση αδιεξόδου του κομματικού χώρου που αντικατέστη σε το παλιό ΠαΣοΚ.

Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣυΡιζΑ, έγινε γνωστή στην Καστοριά η διαίρεση και διάσπαση του κόμματος αυτού στην περιοχή, με την έντονη αμφισβήτηση της τοπικής βουλευτή από πρόσωπα και συντρόφους της.

Τα είχε όλα η κατάσταση, "πισώπλατα μαχαιρώματα" πρωτίστως, αλλά και εσωκομματική κινητοποίηση για την εξουδετέρωσή της, τους μήνες που η βουλευτής ήταν ταυτόχρονα και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και είχε στραμμένη σε άλλα μέτωπα την προσοχή της.


ODOS | efimerida tis Kastorias | Prosopa 2019
ΟΔΟΣ 2.1.2020 | 1019

Παρά ταύτα και την κρισιμότητα δοκιμασιών που υπέστη η ίδια, αλλά και την κριτική που της ασκήθηκε για υπαρκτά ή όχι θέματα, όπως την υπόσχεσή της για μετατροπή της Καστοριάς σε διαμετακομιστικό κέντρο logistic. Την σιδηροδρομική σύνδεση, την μεταφορά της Δ.Ο.Υ, και προπαντός την σθεναρή υποστήριξή της στη συμφωνία των Πρεσπών (που συνοδεύτηκε βεβαίως και από υπερβολές της αστυνομικής της προφύλαξης), η κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου άντεξε.

Συνέχισε να επιμένει στην αναγκαιότητα κατά την γνώμη της για την συμφωνία των Πρεσπών, αν και γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών της ήταν αντίθετη. Να εξηγεί τις θέσεις της για σημεία ταμπού, και βεβαίως να καταγγέλλει ως υποκριτική την στάση των στελεχών άλλων αστικών κομμάτων και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας, που βρήκε μιας πρώτης τάξης ευκαιρίας να οχυρωθεί επίσημα πίσω από την υποχρέωσή της να σέβεται τις ψηφισμένες διεθνείς συμβάσεις που προσυπογράφει η χώρα.

Ταυτόχρονα πέτυχε έστω και το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις ενέργειές της, να πετύχει την επανείσοδο της Καστοριάς στον χάρτη των νέων σχολών τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την εξαγγελία ίδρυσης… σχολών που πρόσφατα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε.

Εν τέλει παρά τις αντιξοότητες και τις προκαταλήψεις, η κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου πέτυχε την επανεκλογή της, με σημαντική διαφορά μάλιστα, αποδεικνύοντας ότι παρά τις διαφορές, η ειλικρίνεια και η προσπάθεια, είναι ιδιότητες που αναγνωρίζονται από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ, που πάλι την επέλεξαν για πρόσωπο της χρονιάς.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Ιανουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1019




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ