1.2.20

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες



Για την ανάδειξη και την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο της γουνοποιίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κλιμάκιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας μετέβη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη διοργάνωση "This Is Fur".

Σκοπός της διοργάνωσης "This Is Fur", η οποία πραγματοποιήθηκε από 21 έως 23.01.2020 στις Βρυξέλλες στο κεντρικό τμήμα του κτηρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από το Fur Europe ευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας, ήταν η προβολή του κλάδου της γούνας στο κέντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και η δημόσια προβολή των θέσεών του καθώς και οι συναντήσεις εκπροσώπων του κλάδου με τους ευρωβουλευτές και τα μέλη των εθνικών αντιπροσωπειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας αποτελούσαν ο πρόεδρός της κ. Δημήτριος Κοσμίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Λάγγας, ο νομικός σύμβουλος κ. Γιάννης Καραβιδάς, με τη συμμετοχή της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κ. Μαρίας Αντωνίου, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη και της γραμματέως του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ευφροσύνης Ντιό.

"Διεθνές συνέδριο γούνας"

Την ικανοποίησή του για τη «θετική ανταπόκριση που είχε η πρόταση-πρόσκληση για το διεθνές συνέδριο γούνας», που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, τον ερχόμενο Μάιο στην Καστοριά, εξέφρασε από την έδρα του ευρωκοινοβουλίου, ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Η ανοιχτή πρόσκληση έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γούνας Furope, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και στην οποία συμμετείχε αποστολή εκπροσώπων γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας.

«Η θετική ανταπόκριση που βρήκαμε στην πρόσκληση που απευθύναμε για το διεθνές συνέδριο γούνας που θα πραγματοποιήσουμε για τη στήριξη του κλάδου, είναι η πιο δυναμική απάντηση στις αήθεις επιθέσεις που δέχεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια», επισήμανε μετά το τέλος της εκδήλωσης ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

■ Στις Βρυξέλλες, με αφορμή την επίσημη έναρξη των διεργασιών του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης που βρέθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ.Κασαπίδης, είχε υνάντηση και με το νέο αναπληρωτή πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Ελλάδος  στις Βρυξέλλες κ. Ι.Γκίκα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να προωθηθούν για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης καθώς ξεκίνησαν επίσημα οι διεργασίες στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ