25.5.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19



Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε οκτώ (8) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δεκατέσσερις (14) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Συνολικά νοσηλεύονται έξι (6) ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό δύο (2) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Ένας ασθενής που νοσηλεύονταν στο τμήμα COVID-19, μεταφέρθηκε σε άλλη κλινική του Νοσοκομείου, λόγω άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε δεκαέξι (16) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Συνολικά νοσηλεύονται έξι (6) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων τέσσερις (4) αρνητικοί και δύο (2) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 και ένας (1) στη ΜΕΘ. Δύο (2) ασθενείς, είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό ως ύποπτα κρούσματα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δεκατέσσερις (14) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, τρεις (3) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται τέσσερις (4) ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Τρεις (3) ασθενείς, με ήπια συμπτώματα, είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό ως ύποπτα κρούσματα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 2.748 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 2.378.Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 29.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ