11.5.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε οκτώ (8) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς, που τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους είναι αρνητικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν πέντε (5) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δεκαοχτώ (18) νέες δειγματοληψίες. Για τις πέντε (5) από αυτές, τα αποτελέσματα έχουν βγει ήδη και είναι αρνητικά, ενώ για τις υπόλοιπες αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, δύο (2) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται δέκα (10) ασθενείς, εκ των οποίων οκτώ (8) αρνητικοί και δύο (2) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Το δείγμα της ασθενούς που νοσηλεύθηκε χθες διασωληνωμένη στη ΜΑΦ, προέκυψε αρνητικό, αλλά λόγω άλλων προβλημάτων υγείας της διακομίστηκε σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό τέσσερις (4) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν είκοσι τέσσερα (24) αρνητικά αποτέλεσμα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δεκατέσσερις (14) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, δύο (2) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται τέσσερις (4) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων ένας (1) θετικός και τρεις (3) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Στη ΜΕΘ εξακολουθεί και νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε τρεις (3) νέες δειγματοληψίες. Από τους εν λόγω ασθενείς, δύο (2) με συμπτώματα COVID-19 ήπιας μορφής, αφού τους δόθηκαν από τους γιατρούς του Νοσοκομείου οι σχετικές οδηγίες, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Συνολικά νοσηλεύονται πέντε (5) ασθενείς ως ύποπτα κρούσματα, ενώ ένας (1) τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 2.205 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 1.894. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 27.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ