2.5.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19Σάββατο, 2 Μαΐου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Σάββατο, 2 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Συνολικά νοσηλεύονται τέσσερις (4) ασθενείς, οι οποίοι είναι αρνητικοί. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για ένα (1) δείγμα και είναι αρνητικό.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δέκα (10) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, έξι (6) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα, ενώ για δύο (2) τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό πέντε (5) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν πέντε (5) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε τρεις (3) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτέλεσμα. Νοσηλεύονται επτά (7) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων δύο (2) θετικοί και πέντε (5) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Στη ΜΕΘ εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς, ένας επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και ένας με ύποπτα συμπτώματα COVID-19.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε μία (1) νέα δειγματοληψία και ο ασθενής εισήχθη για νοσηλεία. Συνολικά έχουν σταλεί τα δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα από τρεις (3) ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες και οι ασθενείς εισήχθησαν για νοσηλεία. Συνολικά νοσηλεύονται τρεις (3) ασθενείς ως ύποπτα κρούσματα σε αναμονή των αποτελεσμάτων τους. Σε κατ΄ οίκον περιορισμό με συμπτώματα COVID-19 βρίσκεται ένας (1) ασθενής. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτέλεσμα.


ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.868 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 1.568. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 27.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/5/20

  Πώς να αδικήσεις τους ανθρώπους που έσπευσαν να γράψουν στα social media ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας συνδέεται με την παραγωγή μασκών από ένα βιομήχανο της Λάρισας, κολλητό της οικογένειας Μητσοτάκη;
  Ξέρετε γιατί ξέσπασε όλος αυτός ο κόσμος; Γιατί η επιχειρηματολογία που επιστράτευσε ο Τσιόδρας προσέβαλε βάναυσα τη νοημοσύνη όλων μας. Πριν δε χρειαζόταν να φοράμε μάσκα, επειδή κλεινόμασταν στα σπίτια, ενώ τώρα βγαίνουμε οπότε χρειάζεται να φοράμε μάσκα! Μόνον ηλίθιος μπορεί να χάψει αυτό το παραμύθι. Δεν μπαίναμε πριν στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Δεν πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ; Γιατί πριν μας έλεγαν να μη φοράμε μάσκα, γιατί μπορεί να κάνει ζημιά, ενώ τώρα μας λένε να φοράμε μάσκα υποχρεωτικά, αλλιώς θα πέφτει πρόστιμο 150 ευρώ; Και γιατί υποχρεωτική η μάσκα στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά όχι και στα σχολεία, όπου ο συγχρωτισμός θα είναι πυκνότερος; Γιατί μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά όχι στα σχολικά λεωφορεία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος3/5/20

  Οι Καστοριανοί δεν χρειάζονται προσωπικές,χειρόκτια και αντισηπτικά γιατί η Χρόνια βλακεία τους και η ανικανότητα τους στα κρίσιμα ζητήματα .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ