27.5.20

Σύλληψη 53χρονου ημεδαπού για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθη την Δευτέρα 25 Μαΐου τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας 53χρονος ημεδαπός, για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον ανωτέρω και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, σε βάρος του 33χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ σε βάρος και των δύο αλλοδαπών εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα αλλά και σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, τρία κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες sim. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στoν εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ