20.5.20

Σήμερα το διάγγελμα του πρωθυπουργού για εργασία, οικονομία και τουρισμό

Με τηλεοπτικό μήνυμά του σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό. Το πρόγραμμα για κάθε κλάδο, θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ανακοινώσεων θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η μείωση του ΦΠΑ στις χρεώσεις διαμονής στα ξενοδοχεία.

"Ξεκάθαρο και συνεκτικό θα είναι το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τον κλάδο του τουρισμού", τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας ότι είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος του τουρισμού.

Οι άξονες στους οποίους κινείται το σχέδιο της κυβέρνησης είναι:

- μείωση της φορολογίας, όπως υποχώρηση του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να προσελκυσθούν περισσότεροι επισκέπτες και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό.

- στήριξη της εργασίας για να μην υπάρξουν απολύσεις μέσω προγραμμάτων επιδότησης μέρους της μισθοδοσίας όσων από τους εργαζομένους δεν θα επανέλθουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

 - ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του μειωμένου τζίρου και να αποφευχθούν «λουκέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ