30.6.20

Δεκαπέντε συνολικά τα θετικά κρούσματα στην Καστοριά



«Από τις 24 Ιουνίου 2020 οπότε και διαγνώστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα στο νομό Καστοριάς με ψηλό ιικό φορτίο, μετά από περίοδο ύφεσης σχεδόν δυόμιση μηνών σε όλη την περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, με την πολύτιμη συνεργασία του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας ΓΝ Κοζάνης με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, τη διοίκηση του ΓΝ Καστοριάς και τους επόπτες κινητών ομάδων ΕΟΔΥ σε Καστοριά και Κοζάνη, ακολούθησαν και συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς όλες οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις.

Μέχρι εχθές Δευτέρα 29/6  το απόγευμα έχουν διαπιστωθεί δεκαπέντε (15) συνολικά θετικά κρούσματα από τα οποία τα τρία διαγνώστηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Πρόκειται για δύο ομάδες θετικών κρουσμάτων όπου τα μέλη της καθεμιάς σχετίζονται μεταξύ τους με συγγενική, επαγγελματική ή άλλη σχέση, καθώς επίσης έχουν διαπιστωθεί και δύο ορφανά κρούσματα.

Τα δεκατέσσερα (14) κρούσματα είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς ενώ ένα κρούσμα είναι κάτοικος Κοζάνης που δραστηριοποιείται και στην Καστοριά.

Μολονότι μεταξύ των θετικών κρουσμάτων συγκαταλέγονται και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η κλινική εικόνα όλων πλην ενός είναι πάρα πολύ καλή και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση.

Ένα θετικό κρούσμα παρουσιάζει ήπια προς μέτρια εμπύρετη λοίμωξη κατώτερου αναπνευστικού χωρίς να χρήζει αναπνευστικής υποστήριξης και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Περιφέρειας για καλύτερη παρακολούθηση.

Συστήνονται για μία ακόμα φορά η αποφυγή συγχρωτισμού, η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας ιδίως σε κλειστούς χώρους».

Ιορδάνης Α. Ρωμιόπουλος
παθολόγος - λοιμωξιολόγος - συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ