22.6.20

Επιστολή αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον ΕΟΔΥ για απεικόνιση χάρτη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 σε μηνιαία βάση



Την απεικόνιση χάρτη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 σε μηνιαία βάση, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους πολίτες να βλέπουν την πορεία των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα, ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Ελλάδα, ζητά με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την οποία έστειλε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020. Η επιστολή τίθεται παρακάτω:

Σας επισημαίνουμε ότι στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (Covid-19), η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα σας (https://eody.gov.gr) και αναπαράγεται από πολλές δημοσιογραφικές ιστοσελίδες (όπως www.skai.gr, www.tanea.gr κλπ.), διαπιστώσαμε ότι στον χάρτη γεωγραφικής κατανομής (ο οποίος και επισυνάπτεται) παρουσιάζει τη γεωγραφική διασπορά των συνολικών κρουσμάτων Covid-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Ο συγκεκριμένος χάρτης, όμως, αποτυπώνει μια συνολική πορεία των κρουσμάτων, από την αρχή της εμφάνισης της επιδημιολογικής νόσου στην Ελλάδα, με την εσφαλμένη, μάλλον, αναγραφόμενη καθημερινή ημερομηνία, δημιουργώντας την εντύπωση στους επισκέπτες των ιστοσελίδων ότι αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να υφίσταται και την παρούσα χρονική στιγμή. Η πληροφορία αυτή αδικεί την περιοχή μας, στην οποία εδώ και 72 περίπου ημέρες δεν έχει εμφανιστεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid- 19.

Αναγνωρίζοντας τη συμβολή σας στην υπεύθυνη και σοβαρή ενημέρωση, στο πλαίσιο προστασίας και περιορισμού εξάπλωσης διάδοσης του Covid-19, και έχοντας προσωπική – καθημερινή επαφή στην γνώση και ενημέρωση που παρέχει η επίσημη ιστοσελίδα σας, θα ήθελα να προτείνω, σεβόμενος και διαφυλάττοντας τα παραπάνω, να προστεθεί και χάρτης απεικόνισης μηνιαίας αναφοράς της έκθεσής σας, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να δει την πορεία των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα.

Η παρέμβαση ξεκάθαρα γίνεται προκειμένου η εικόνα του χάρτη να ενημερώνει τον καθένα πολίτη για την πραγματική κατάσταση, επί παρόντος χρόνου, για κάθε Περιφερειακή Ενότητα και να αποφευχθεί κάθε σύγχυση με αναφορά σε στοιχεία του παρελθόντος.

Ο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς
Δημήτριος Ε. Σαββόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ