5.6.20

«H γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των χριστιανών»*ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΠΑ

«Ήρθα σήμερα εδώ στο Brooklyn για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία.
»Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια.
»Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής».
3.6.2020
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
Ελπιδοφόρος


(*) Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την ίδια ημέρα 3.6.2020 [σχετικά "εδώ"]


Σχετικά:


7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος5/6/20

  Κοίτα να δείτε τώρα που κάποιες κακές γλώσσες μιλούν για πράκτορα της ΜΙΤ...
  Ευλόγησον Δέσποτα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/6/20

  και ο κρατικοδίαιτος κλήρος είναι ασυμβίβαστος και με τα διδάγματα του Ιησού με τη λογική και τη δημοκρατία και με το δίκαιον αλλά δεν το κάνουμε και θέμα...
  Άγιοι, πατέρες πάψετε ν εκτίθεστε κι άλλο. Ξεπεράσατε του μουλάδες. Μην μπερδεύετε τις βούρτσες με τις παντόφλες πια...νισάφι!

  α υ τ ό χ θ ω ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/6/20

   Κύριε αυτοχθονά μου μα κι αυτοί μονάδες είναι από την άλλη.
   Χριστιανισμός,Ιουδαϊσμός και μωαμεθανισμός αποτελούν το τρίπτυχο που προέρχεται από την ίδια μήτρα. Την εβραϊκή. Αυτό τα λέει όλα....

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος6/6/20

  «Το παγκάρι τυγχάνει απολύτως... στην ζωή των χριστιανών»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος6/6/20

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος6/6/20

  Φαίνεται ο Δήμος Καστοριάς,μιας και έλυσε τα προβλήματα των ακόμα ζωντανών πολιτών του αποφάσισε να ασχοληθεί με τους συγχωρεμένους. Έτσι με πρωτοβουλία του Δήμου,τελέσθηκε τρισάγιο στο οστεοφυλάκιο ( μπρρρ....)
  του ναού των Αγίων Πάντων και παρευρέθη ο αντιδήμαρχος κος Λίτσκας [....].
  Η ερώτησις τώρα απευθύνεται πρός πάσα ενδιαφερόμενο,ο αντιδήμαρχος παρευρέθη ως ιδιώτης ή ώς θεσμικό όργανο;
  Διότι οι φορολογούμενοι τον ψήφισαν για αντιδήμαρχο και όχι ως καντηλανάφτη της Μητρόπολης....

  Έρρωσθε ζωντανοί και μή
  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος7/6/20

  Όπως κι ο Ιάκωβος, στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, έτσι και ο Ελπιδοφόρος σήμερα. Ενώ στην Ελλάδα, και στην Καστοριά φυσικά, ασχολούμαστε με τη Γιόγκα, κι άλλα καμώματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ