9.6.20

Δωρεάν αναμετάδοση σπουδαίων παραστάσεων από τη Metropolitan Opera



ΙΓ' εβδομάδα


Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα της δεκάτης τρίτης εβδομάδας των δωρεάν αναμεταδόσεων σπουδαίων παραστάσεων από τη βραβευμένη σειρά ζωντανών μεταδόσεων Live in HD.






Κάθε ημέρα διατίθεται δωρεάν μία νέα όπερα στις 19:30 (ώρα Νέας Υόρκης) και είναι διαθέσιμη για περίπου 23 ώρες με αγγλικούς, γερμανικούς, ισπανικούς, γαλλικούς, ιταλικούς, πορτογαλικούς κ.ά. υπότιτλους.

Για την Ελλάδα η προγραμματισμένη έναρξη κάθε νέας όπερας είναι 7 ώρες αργότερα, δηλαδή στις 02:30 ώρα Ελλάδος την επόμενη ημέρα και είναι διαθέσιμη έως την μεθεπόμενη στις 01:30 περίπου*. Π.χ. η παράσταση της Δευτέρας που δίνεται δωρεάν στις 19:30 ώρα Νέας Υόρκης, θα παραμείνει διαθέσιμη για την Ελλάδα όλη την Τρίτη (δηλαδή από τα ξημερώματα της Τρίτης στις 02:30 έως τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 01:30* κ.ο.κ.).

Οι διαδικτυακές αναμεταδόσεις υπό τον τίτλο «Nightly Met Opera Streams» διατίθεται στην αρχική σελίδα της ΜΕΤ στην διεύθυνση: metopera.org

Αναλυτικά το πρόγραμμα αναμεταδόσεων της ιγ' εβδομάδας έχει ως εξής:
  • Δευτέρα 8 Ιουνίου [για την Ελλάδα Τρίτη 9 Ιουνίου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Τετάρτης] – Η μεγαλοψυχία του Τίτου του Μότσαρτ. Μουσική διεύθυνση: Harry Bicket. Με τους: Lucy Crowe, Barbara Frittoli, Elīna Garanča, Kate Lindsey και Giuseppe Filianoti. [Μεταδόθηκε στις 1.12.2012].
  • Τρίτη 9 Ιουνίου [για την Ελλάδα Τετάρτη 10 Ιουνίου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Πέμπτης] – Γιολάντα του Τσαϊκόφσκι και ο Πύργος του Κυανοπώγωνος του Μπάρτοκ. Μουσική διεύθυνση: Valery Gergiev. Με τους: Anna Netrebko και Piotr Beczał στην Γιολάντα και Nadja Michael και Mikhail Petrenko στον Πύργο του Κυανοπώγωνος. [Μεταδόθηκε στις 14.2.2015].
  • Τετάρτη 10 Ιουνίου [για την Ελλάδα Πέμπτη 11 Ιουνίου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Παρασκευής] –  Χάνσελ και Γκρέτελ του Χούμπερντινκ. Μουσική διεύθυνση: Vladimir Jurowski. Με τους: Christine Schäfer, Alice Coote, Rosalind Plowright, Philip Langridge και Alan Held. [Μεταδόθηκε στις 1.1.2008]
  • Πέμπτη 11 Ιουνίου [για την Ελλάδα Παρασκευή 12 Ιουνίου από τις 02:30 έως τις 01:30 του Σαββάτου] – Τα φαντάσματα των Βερσαλλιών του Κοριγκλιάνο. Μουσική διεύθυνση: James Levine. Με τους: Teresa Stratas, Renée Fleming, Marilyn Horne, Graham Clark, Gino Quilico, και Håkan Hagegård. [Μεταδόθηκε στις 10.1.1992]
  • Παρασκευή 12 Ιουνίου και Σάββατο 13 Ιουνίου [για την Ελλάδα Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Κυριακής και την Κυριακή 14 Ιουνίου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Δευτέρας] Γκαλά από το σπίτι. "Ανκόρ" επιλογές από την μετάδοση της 25ης Απριλίου 2020 του Γκαλά από το σπίτι, με οικοδεσπότες τον γενικό διευθυντή τη ΜΕΤ Peter Gelb και τον μουσικό διευθυντή Yannick Nézet-Séguin.
  • Κυριακή 14 Ιουνίου [για την Ελλάδα Δευτέρα 15 Ιουνίου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Τρίτης] Ροντελίντα του Χέντελ. Μουσική διεύθυνση: Harry Bicket. Με τους: Renée Fleming, Stephanie Blythe, Andreas Scholl, Iestyn Davies, Joseph Kaiser και Shenyang [Μεταδόθηκε στις 03.12.2011]

(*) Από την στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η έναρξη (play) του βίντεο -ακόμη και αργά μετά τα μεσάνυχτα, η αναμετάδοση θα ολοκληρωθεί κανονικά, ακόμη κι αν η διάρκειά της είναι μεγάλη. Αρκεί να μην γίνει ανανέωση της σελίδας μετά τις 02:30 (19:30 ώρα Νέας Υόρκης), καθ’ ότι σε αυτήν την περίπτωση θα φορτώσει η νέα όπερα.


Σχετικά:
Οι προβολές στην σελίδα της ΜΕΤ
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της α' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της β' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της γ' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της δ' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της ε' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της στ' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της ζ' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της η' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της θ' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της ι' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της ια' εβδομάδας
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της ιβ' εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ