10.6.20

Σύλληψη για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

Συνελήφθη χθες (9-6-2020) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της Καστοριάς, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών, του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος, του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, καθώς και του Αστυνομικού τμήματος Νεστορίου Καστοριάς 39χρονος αλλοδαπός, για παράβαση δασικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή της Καστοριάς, κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, τον 39χρονο μαζί με έναν ακόμη άνδρα, ο οποίος αναζητείται, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να μεταφέρουν με ΙΧΦ, ξυλεία οξιάς 4 κυβικών μέτρων, η οποία είχε υλοτομηθεί από δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.
Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, στο σημείο υπήρχε επιπλέον υλοτομημένη ξυλεία οξιάς, συνολικής ποσότητας 30 κυβικών μέτρων. Στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα αλυσοπρίονο, ενώ επιπρόσθετα του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ