23.6.20

Το Σκάκι


Η κυρία Σπύρου ατενίζει το μέλλον της Καστοριάς με... αισιοδοξία, καθότι δεν έδειξε να επιδιώκει επιτήρηση του Δήμου για τα άκρως σκανδαλώδη έξοδα που τον έφεραν σε αυτό το σημείο. Προτείνει όμως φόρους για να πληρώσει ο λαός, αυτά που είχε πληρώσει, ενώ ο Δήμος δεν είχε ξεπληρώσει. Για να συνεχίσουν οι απ’ ευθείας αναθέσεις ημετέρων, οι προσλήψεις ημετέρων, τα εντάλματα πληρωμής ημετέρων, οι μετακινήσεις, τα έξοδα ταξιδίων, τα ξενοδοχεία, τα γεύματα, τα κάτι τις... 

“Kastoria under construction” 


◆ Μην κάνετε φασαρία πολίτες της Καστοριάς, μην ενοχλείτε με παράπονα και αιτήματα τη νέα δημοτική αρχή. Την περίοδο αυτή κρατείστε και την αναπνοή σας ακόμα (καλά εντάξει μην σκάσετε κιόλας). Επιτελείται «μέγα έργον». Ποια μανίκια ψηλά; Εκεί είστε ακόμα; Και τα μπουφάν στο χώμα! Κι επειδή ο δήμαρχος Καστοριάς είναι χαρούμενος (ίσως αγγίζει το απόλυτο ζεν) όλοι να του συμπαρασταθούμε στη χαρά του!

◆ Επέστρεψε χαρούμενος (έτσι δήλωσε) από την Αθήνα επειδή ο δήμαρχος Τρικκαίων εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Τί μας νοιάζει; Είμαστε σοβαροί να ρωτάμε κάτι τέτοιο; Ο δήμαρχος Τρικκαίων και ο δήμαρχος Καστοριάς είναι στενοί συνεργάτες, έτσι λέει ο δεύτερος, ο οποίος πλέον ευελπιστεί ότι θα υπάρξει μεγάλη συνεργασία του δήμου αυτού της θεσσαλικής γης με το δήμο της αρχόντισσας της μακεδονικής γης.

◆ Άραγε γιατί ο πρώτος με ψήφους 202 δήμαρχος Τρικκαίων να έχει λόγο να συνεργαστεί με τον δήμαρχο Καστοριάς που έλαβε μόλις 14 ψήφους; Και όχι με κάποιον άλλο που τα πήγε καλύτερα; Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεργαζόταν με τον τελευταίο Δημοσθένη Βεργή των Οικολόγων; Ουπς! Σπαζοκεφαλιά!

◆ Αυτή τη χαρά του δημάρχου δεν «έκοψε» ούτε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών προς τη ΚΕΔΕ για δυσκολία χρηματοδότησης (θα γίνει επανεξέταση) των έργων του προγράμματος «ΦιλόΔημος». Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα είναι «η βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του δήμου Καστοριάς». 

◆ Τους σωλήνες του δικτύου ύδρευσης θα σκεφτούν τώρα, αυτή την εποχή; Έχουμε το «δωδεκαήμερο» μπροστά μας. Μετά, και βλέπουμε! Ας περιμένει ο αμίαντος. Ή μήπως δεν υπάρχει;

◆ Θυμηθήκαμε εδώ τη μεγάλη χαρά του δημάρχου όταν ανακοίνωσε στην πρώτη του συνέντευξη για τα 700.000 ευρώ για τη βελτίωση των δρόμων του δήμου που θα ξεκινήσει από την άνοιξη του 2020. Δεν μας τόνισε όμως ότι αυτά τα λεφτά τα βρήκε από τον προκάτοχό του.

◆ Η νέα δημοτική αρχή της Καστοριάς έχει βάλει σκοπό της και πρωτεύον μέλημά της, το οικονομικό συμμάζεμα του δήμου. Αυτό δήλωνε ο κ. Κορεντσίδης από την πρεοεκλογική περίοδο και μας το υπενθυμίζει συνεχώς. Πρέπει να συμμαζέψει τα υπέρογκα χρέη που βρήκε (προεκλογικά δήλωνε ότι γνώριζε και ήταν ενημερωμένος στο «έπακρον» για την οικονομική κατάσταση του δήμου) και είχε έτοιμες και τις λύσεις, αμέ!

◆ Τότε βέβαια ήταν καλός δήμαρχος ο κ. Αγγελής, -που μετεκλογικά μετατράπηκε σε δήμαρχο που παρέδωσε καμμένη γη, άρα ξέρει πολύ καλά τι «πράττει». Λέμε τώρα! “μη γνώτω η δεξιά τί ποιεί η αριστερά”.

◆ Προεκλογικά πολλά έλεγε και τώρα άρχισε τα “ξείπα”, πρόσφατα δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ουδέποτε υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφικών δημοτικών σταθμών, ενώ όντως είχε δηλώσει ότι μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του, θα είναι προτεραιότητά του αυτό.

◆ Θυμηθήκαμε (πάλι) την ιστορία με τα «εδέσματα» του γραφείου του δημάρχου, που δήλωσε ότι θα τα πληρώνει ο ίδιος, και λίγες ημέρες αργότερα, εμφανίστηκε απόφαση από την οικονομική επιτροπή του δήμου (προεδρεύει ο ίδιος ) έγκρισης εξόδων 1.000 ευρώ για τα εδέσματα του γραφείου του δημάρχου!

◆ Στο συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου είναι και η πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40%! Ναι, 40% αύξηση δημοτικών φόρων με το καλημέρα σας!

◆ Σε μία Καστοριά με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα, σε μία πόλη πνιγμένη στην φτώχεια και στην μιζέρια της, ήρθε η «ώρα για δουλειά» και μας καλεί εμάς, που δεν φταίμε, να νοικοκυρέψουμε τον δήμο! Έτσι, γίνεται δήμαρχος και η φουκαριάρα η μάνα μου!

◆ Στο συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου, εξαιρούνται φυσικά οι προσλήψεις των ειδικών συμβούλων και συνεργατών, τα εκτός έδρας, τα έξοδα μετακίνησης… Και λοιπά και λοιπά, βεβαίως βεβαίως.

◆ Στην αύξηση των φόρων, συμφώνησαν και η κ. Σπύρου και ο κ. Ταμήλιας. Φυσικά, μήνας βγαίνει μήνας μπαίνει. Συμφωνία κυριών και κυρίων καθώς φαίνεται για αύξηση φόρων, και παράλληλη σύγχυση στο να μην γνωρίζουν οι πολίτες τι συνέβη και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γιατί αυτά που συνέβησαν έχουν ονοματεπώνυμο. Είχαν και έχουν σήμερα: ο-νο-μα-τε-πώ-νυ-μο.

◆ Η ΔΕΥΑΚ, καταχρεωμένη με «τρανταχτά» ονόματα να χρωστάνε χιλιάδες ευρώ, μερικοί εκ των οποίων να προπαγανδίζουν την ξαφνική μετατροπή της Καστοριάς σε Μόντε Κάρλο, την ανακατεύθυνση της δημόσιας γνώμης για τον «κακό» Αγγελή και την επιτακτική ανάγκη νοικοκυρέματος του δήμου με την αύξηση των φόρων. Αλλά αυτοί, ορισμένοι δηλαδή, να μην πληρώνουν ούτε καν το νερό! Ωραίοι!

◆ Γι’ αυτό και συναγωνίζονται στις φωτογραφίες. Γιατί το ωραίο πρέπει να θαυμάζεται.

Καληνύχτα Ελλάδα 
Όπου και να ‘σαι


Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Δεκεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1019.


1 σχόλιο:

  1. Ταμίλιας & Σπύρου τα "βρήκαν" με τον Κορεντσίδη!!!!!Καημένη Καστοριά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ