19.3.21

Ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών μονάδων της Καστοριάς




4ο και 7ο δημοτικό σχολείο 
και 4ο γυμνάσιο της πόλης της Καστοριάς

Με την υπογραφή του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Κασαπίδη, ξεκινά η διαδικασία για την υλοποίηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης τριών σχολικών μονάδων της Π. Ε. Καστοριάς (4ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Γυμνάσιο της πόλης Καστοριάς). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Δυτικής Μακεδονίας» (2014-2020) και εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Ειδικότερα οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα κτήρια θα είναι οι εξής: α) θωράκιση του κτηριακού κελύφους και του δώματος με εξωτερική θερμομόνωση εξηλασμένης Πολυστερίνης, β) αντικατάσταση του συγκροτήματος Λέβητα – Καυστήρα με νέας τεχνολογίας συμπύκνωσης πετρελαίου με μείωσης της ισχύος αυτού, λόγω τοποθετήσεως της θερμομόνωσης και εγκατάσταση αυτοματισμών κατηγορίας Β ή Γ με αντιστάθμιση στην λειτουργία του λέβητα, τοποθέτηση ασύρματων θερμοστατικών κεφαλών με έλεγχο από ασύρματους θερμοστάτες χώρου για τον θερμοκρασιακό έλεγχο των χώρων του κτηρίου, καθώς και τοποθέτηση κυκλοφορητών νέας τεχνολογίας inverter μεταβλητής ισχύος και παροχής, γ) αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED και δ) αντικατάσταση του συνόλου των κουφωμάτων του κτηρίου με νέα κουφώματα, πολυθαλαμικά.

Με την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της πράξης τα τρία σχολικά κτήρια, θα έχουν παραδοθεί ενεργειακά αναβαθμισμένα. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για το 4ο Δημοτικό Σχολείο ανέρχεται σε 457.728,00 ευρώ, για το 7ο Δημοτικό Σχολείο σε 321.612,00 ευρώ και για το 4ο Γυμνάσιο σε 561.860,00 ευρώ.

Βασική προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και υλοποιώντας παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/3/21

    Μπράβο στη Δημοτική Αρχή Αγγελή, μεγάλη προίκα άφησαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/21

      Μα πως?
      Ο Κορεντσιδης εγραψε:
      "Σε ενεργειακές Αναβαθμίσεις Σχολικών Μονάδων προχωρά ο Δήμος Καστοριάς
      Με την υποβολή των σχετικών μελετών στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και την αναμονή της ένταξης των έργων, ο Δήμος Καστοριάς προχωρά σε Ενεργειακές Αναβαθμίσεις του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς και του 4ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 περίπου ευρώ.
      “Εναρμονισμένοι στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής αλλά και την παγκόσμια περιβαλλοντική πολιτική, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων με στόχο το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί και σε άλλες σχολικές δομές, προκειμένου να προσφέρουμε και να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες άνεσης σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό”.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/21

    Εδώ παρουσίασε την διαμορφωση είσοδο Λευκης έργο του... Με υπογραφή Αγγελή 12 Iανουαριου 2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ